Roditelji Sretna mama 31. listopada 2018.

Majčinski strahovi: 7 stvari zbog kojih sam postala čudna

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mama Christine podijelila je svoju priču o strahovima koji su se pojavili kod nje od kada je postala mama te kakvi scenariji se stvaraju u njezinoj glavi tijekom običnih svakodnevnih situacija

Christine Burke je mama i blogerica, a vrlo iskreno kroz svoje tekstove opisuje što joj je sve donijelo majčinstvo, od beskrajne sreće do drugačijih briga i strahova. Prije djece nije se brinula o životu i vjerovala je da će sve biti dobro, osim povremenih financijskih kriza i brige o poslu, ona i muž nisu imali većih problema. Onda su došla djeca i sve je postalo - čudno.

"I onda sam dobila djecu i problemi su postali čudni - vrlo brzo. Konkretnije, postala sam čudna zbog nevjerojatnih stvari. Nakon što se moj sin rodio, gledala sam seriju "Zakon i red", a zbog epizode o mrtvom djetetu plakala sam i plakala. Brinula sam se jesu li mi vrata noću zatvorena. Ako se stranac nasmiješio mom djetetu u dućanu, bila sam uvjerena da ga želi ukrasti ispred mog nosa. Maslac od kikirikija postao je neprijatelj (alergije!!!), ako sam čula vijest o natečenom djetetu na vijestima, morala sam se zaustaviti da ne počnem tražiti na Internetu", piše mama Christine o svojim strahovima.

Možda te zanima... Prvi put mama: 'Ošamarila bih se što sam bila tako naivna' Beba

"Kao što sam rekla, majčinstvo me učinilo čudnom. Znam da nisam sama jer kad sam razgovarala o toj temi s drugim prijateljima, oni su isto potvrdili da više neke stvari ili mjesta ne mogu podnijeti od kada imaju djecu. Jedna mi je prijateljica čak rekla da ne može podnijeti zoološke vrtove jer su mame odvojene od svojih potomaka. To je prilično ekstremna reakcija za koju je okrivila majčinstvo", piše dalje.

Najveći strahovi mladih majki

Christine je složila listu stvari zbog kojih se osjeća neobično od kada ima djecu, što ju je uvjerilo da majčinstvo žene čini pomalo ludima:

1. Kuhanje i pečenje je postalo preteško

Prije nego što sam postala mama nije bilo kolača koji nisam mogla pripremiti. Bila sam veliki navijač i obožavatelj kuhanja te sajmova nedjeljom ispred crkve. I onda sam dobila djecu i vidjela kako oni "pomažu" u kući: prljavi prsti u tijestu, prljavi nosevi koji koji kišu u kolače, mali jezici koji ližu žličice i zatim miješaju sastojke. Ne mogu vam reći kolike su hrpe kolača moja djeca upropastila u kuhinji, a mislim da mame lažu ako kažu da to nije gadljivo. Zbog toga mi je žao kolače prodavati na školskim akcijama, ali nekad ne jedem svoju robu. Ne.

Martina Jurčec Bosak Možda te zanima... 'Nisam loša mama jer mi je teško čistiti i peglati' Roditelji

2. Biti sama kod kuće noću

Moj muž povremeno putuje zbog posla, a kad ode manje spavam nego inače, čak i puno manje nego što sam spavala kada su mi se tek djeca rodila. Svako puzanje, buka i zvuk me dižu iz kreveta, na sve reagiram. Jednom sam se vratila s posla kasno kući s posla i našla otvorena ulazna vrata, a moj muž je bio na poslovnom putu. Nazvala sam policiju koja je došla kako bi provjerila je li sve u redu, sigurno misle da sam u banani, ali to je zbog majčinstva.

5 tipova majki i kako se osjećaju njihova djeca

3. Letenje

Nekad sam voljela ići na izlete koji uključuju letenje zrakoplovom. Koktel, film i dugo spavanje? Da, molim! Ali sada kad putujem sa djecom i gledam s visine, znojim se nakon svake male turbulencije. Skačem svaki put kada se pilot javi jer mislim da će reći da je naš život vrlo blizu kraja. Dok moja djeca sretno uživaju u u gledanju filmova, brojim redove do izlaznih znakova i gledam sve koji se ponašaju sumnjivo. Praktički poljubim zemlju kada sletimo u jednom komadu na našu destinaciju za odmor, a stvarno mi nedostaju ti kokteli.

trudnica, dijete, druga trudnoća Možda te zanima... 5 najvećih strahova koje sam imala u drugoj trudnoći Trudnoća

4. Banke i ugostiteljske radnje

Kada je moj sin bio malen, zaustavila sam se u našoj banci kako bi položila novce. Dok sam stajala tamo, pitala sam se što bih učinila kada bi naoružani razbojnik ušao u banku. Kako bi utišala svog sina? Onda sam shvatila da sam zaboravila njegovu dudu u automobilu i pomislila: "Bože moj, što ako počne plakati, a ja imam pištolj na svom čelu i ne mogu ga utješiti? On će ostati bez mame koja je zaboravila njegovu dudu". Nakon toga sam odlučila da ga više nikad neću voditi u banku. Isto vrijedi i za trgovine. Naravno da sam zbog toga šašava i i čudna.

5. Skijanje na vodu i ostali sportovi

Moj muž i ja bili smo na putu i imali smo priliku naučiti skijanje na vodi. Koliko god sam pokušavala naučiti i obratiti pažnju na upute, sve što sam mogla pomisliti jest da ako dobijem neku ozljedu mozga moja djeca mogu ostati bez majke, a hrpe rublja nikad neće biti oprane. Od kada imam djecu, ne želim sudjelovati u sportu koji zahtjeva nešto što bi me moglo uništiti.

Eva Amurri Možda te zanima... Glumica o osjećaju krivnje nakon što je dadilji ispao njen sin i ozlijedio glavu Roditelji

6. Biti vani i slaviti Novu godinu

Budući da imam djecu, izlazak u grad za novogodišnju noć izgubio je svoj sjaj. Čak ne volim voziti djecu na neku zabavu tijekom te noći. Imam viziju u kojoj neki pijanac uništava cijelu našu obitelj. Puno mi je draže gledati s kauča kako se kugla u New Yorku spušta, a mi svi uživamo u krevetu.

7. Liftovi i podzemna željeznica

Svaki put kad sam u blizini podzemne željeznice ili dizala zaboli me u grudima. Uvjerena sam da će se nešto dogoditi, vrata će se zatvoriti, a tijela moje djece bit će odbačena u nepoznato. Također se bojim da ih neću držati čvrsto za ruku, a vrata će se zatvoriti. Kunem se, moja djeca će imati 21 godinu, a ja ću ih držati za ruku i vikati: "Ostani". Sada imate uvid u moje neurotične misli otkada sam postala mama i znam da nisam sama, zbog toga se nemoj pretvarati da se ne prepoznaješ u ovome. Bez obzira na bilo koju od ovih situacija moramo priznati da su nas naša djeca natjerala na neke ludosti.

dijete nož Možda te zanima... 5 opasnih stvari koje trebate dopustiti djetetu da radi Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Vezani članci