Roditelji Sretna mama 25. rujna 2017.

8 stvari koje mora čuti svaka mama koja ima malu djecu

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Za sve mame koje se ponekad osjećaju nemoćno sa svojom djecom spisateljica Melissa je napisala nekoliko stvari koje moraju znati. I ne brinite se mame, vaša situacija ima sretan kraj!

Melissa L. Fenton je mama koja ima četiri sina, a voli pisati i kuhati. Opisuje svoja iskustva koja proživljava i događaje oko sebe. U zanimljivom tekstu opisala je situaciju kojoj je svjedočila na parkiralištu. Vidjela je mamu koja ima troje djece mlađe od pet godina. Jedno je bilo u slingu, drugo je držala za ruku, a onda se otrgnulo i odjurilo među automobile, a treće dijete se "zamrznulo" ispred izloga dućana i deralo "Ja ne idem s tobom". 

Melissa je gledala tu mama i poželjela joj reći nekoliko ohrabrujućih riječi. Nježne i inspirirajuće rečenice, smirujuće anegdote i stvari koje dolaze iz srca, ali ništa nije rekla. Ono što zna je da mama s parkirališta ne treba čuti rečenice "brzo će proći" ili "uživajte u svemu kada su mali".

Za sve mame koje očajnički stoje na parkiralištu sa svojom djecom i osjećaju se nemoćno, Melissa je napisala nekoliko stvari koje moraju znati. I ne brinite se mame s malom djecom, vaša situacija ima sretan kraj!

Možda te zanima... 14 stvari koje znaju mame djece s malom dobnom razlikom Roditelji

1. Teško će biti još nekoliko godina

Ustvari jako teško. Nemojte se uzrujavati. To je pravi roditeljski put, jednostavno izdržite. 

2. Vaše dijete ponekad smije gledati TV cijeli dan

Njihova lica mogu biti zadubljena u tablete kakjo biste se mogli istuširati, a u rukama mogu držati pametne telefone kada pripremate večeru. Neka krivnja krene. Dijete sigurno neće trebati ići na psihoterapiju deset godina zbog ovoga. Ustvari, jednog dana bit će brzi kada budete trebali pomoć na kompjuteru. Imat ćete malog znalca kada je u pitanju tehnologija. To je odlično. televizija televizor | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

3. Neće vam se sviđati vaš suprug još neko vrijeme

Mislim, stvarno vam se neće sviđati. Netrpeljivost će rasti kao i korov na ljetnom travnjaku. Ponovno će rasti i vaša ljubav prema njemu jer će on postati otac kojem se divite. Obećavam vam da ćete ponovno imati divan i divlji seks, ali sada ćete koristiti kontracepciju. Što je možda još i bolje.

4. Kada svi krenu u školu potpuno ćete se raspametiti

To je idealno vrijeme i potpuno je primjereno da se posvetite samo sebi "sve se vrti oko mene". Uživajte u tome. Budite sebični na najjače, mama! To će vas učiniti boljom majkom.

Možda te zanima... Mama proslavila prvi dan škole i nasmijala Internet Roditelji

5. Brod kojim trenutno upravljate zapravo ne tone

Sada vam se čini kao da je to moguće i da će se s brodom potopiti cijela posada, ali jednog dana vaš brod će lijepo ploviti, kao veliki kruzer, bit će divan osjećaj biti na čelu takve posade. 

6. Svi ti ljudi koji vam govore da su tinejdžeri nešto iz pakla

Ok, možda su malo u pravu. Oni zaboravljaju dodati da tinejdžeri imaju zanimljivu i nadasve zabavnu osobnost - i stvarno puno spavaju. A i vrlo su blizu tome da odrastu.

Možda te zanima... 10 univerzalnih istina koje sam naučila iz majčinstva Roditelji

7. Kada sami odete u kupovinu osjetit ćete blaženstvo

Sami u šopingu je nešto što će u vama probuditi osjećaj blaženstva. A kada odete na ručak sami osjećat ćete se još i bolje. Jedino što može biti potpuni orgazmički događaj je da posjetite kino sami u sredini tjedna.

8. Doći će dan kada ćete i vi gledati mame na parkiralištu

Bespomoćno ćete gledati nove mame i vidjet ćete da su to mlađe verzije vas s malom i nezgrapnom djecom. Ako osjetite poriv da joj kažete nešto i ohrabrite ju, učinite to. Ali ako se odlučite za tihu molitvu za nju i nastavite uživati u svojoj tišini i miru koji ste zaslužili to je također potpuno u redu.

Sretan kraj. Jednog dana vi ćete stvarno biti ta mama koja hoda sama u parku. I to će se sve dogoditi mnogo brže nego što možete zamisliti. Vjerujte mi.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.