Trudnoća Porođaj 19. travnja 2018.

Pričamo o porođaju uživo na Facebooku 23.4. u 11 sati

Foto: missMAMA
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Okrugli stol 'Pričamo o porođaju' pratite u prijenosu uživo na Facebooku Klokanice u ponedjeljak, 23.4. u 11 sati na kojem će sudjelovati ginekologinja, primalja, doula i mama-trudnica koja očekuje treće dijete uz moderatoricu Nevenu Rendeli

Rođenje djeteta mijenja ne samo nas nego i cijeli naš svijet, a sam porođaj jedno je od najintenzivnijih iskustava u životu žene, kakav god da je porođaj bio. Svaka žena je drugačija, tako se i porođaj razlikuje od žene do žene, a informiranje prije odlaska u rodilište svakako pomaže budućim mamama.

Pozvali smo ginekologinju, primalju, doulu i mamu-trudnicu s kojima će naša poznata mama Nevena Rendeli razgovarati o tome koliko žena ima pravo na izbor kakav porođaj želi (može li odabrati potpuno prirodni porod i kako to izgleda, može li odabrati položaj pri rađanju i medicinsku intervenciju, porod bez lijekova, epiziotomiju, drip, epiduralnu...)

dnevni boravak Možda te zanima... Otvoreni ženski razgovor o porodu Trudnoća

Naše stručnjakinje objasnit će vam sve što trebate znati o vaginalnom porođaju i carskom rezu te koja je uloga primalje i doule na porodu. Doula koja ima iskustvo pratnje na porodu u Hrvatskoj i inozemstvu usporedit će pristup u rodilištima.

Razgovarat ćemo i o važnosti pratnje, najčešće partnera-oca djeteta i pozitivnim stranama pratnje na porodu te zašto je važno kako se žena osjeća na porodu. Mama dvoje djece koja očekuje treće dijete podijelit će svoja iskustva s prva dva poroda te kako se priprema i što očekuje od trećeg.

Moderatorica je Nevena Rendeli, a gosti na okruglom stolu su:

  • Petra Podobnik Brlečić, dr. med., specijalist ginekologije i opstetricije
  • Karmen Cecarko Vidović, bacc.obs.(prvostupnica primaljstva), izvršna direktorica Hrvatske udruge za promicanje primaljstva
  • Anita Budak, CD(DONA), predsjednica Hrvatske udruge doula
  • Lidija Robl, mama dvoje djece i treći put trudnica

Pridružite nam se u prijenosu uživo na Facebooku Klokanice u ponedjeljak, 23.4. u 11 sati i u komentarima nam pišite o iskustvima s vaših poroda ili pitanja za naše goste.

Pozivamo vas da opišete što se događalo tijekom vašeg porođaja, tko je bio s vama, kako ste se osjećali, što vam je bilo najteže, a što najljepše, što vas je iznenadilo ili prestrašilo, kako vam je bilo kad ste napokon ugledali svoje dijete... Ako ste prvi puta trudni i porođaj vas tek čeka, pišite nam što kako se pripremate i što vas muči.

Svoju priču s poroda šaljite nam i na e-mail klokanica@klokanica.hr, a najzanimljivije ćemo objaviti.

Najbolje rodilište po izboru mama s Klokanice

Barbara Finderle Možda te zanima... 'Odaberite rodilište u kojem će se poštivati vaše želje' Trudnoća

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Vezani članci