Podložni raznim kombinacijama, popečci su odličan obrok za iskorištavanje raznih namirnica koje skoro pa trunu u hladnjaku
Polpete obožavamo jer u njih možemo staviti što god poželimo, a uspješno ih "podvalimo" i djeci koja inače ne obožavaju povrće. Ne trebaju nužno biti prženi na ulju, već u pećnici, a savršen su prilog uz salatu ili laganu tjesteninu.
Sastojci:
- 1 šalica kukuruza iz konzerve
- 1 šalica zamrznutog graška
- 150 g puretine
- korijander
- 2 jaja
- 1 šalica glatkog brašna
- ulje
- sol i papar
Priprema:
1. Skuhajte grašak. Isperite kukuruz iz konzerve pa pomiješajte s graškom.
2. Dodajte usitnjenu puretinu, korijandar, jaja i brašno te sve stavite u blender. Dobro začinite solju i paprom.
3. Ugrijte žlicu ulja u tavi.
4. Od smjese napravite polpete pa pržite od dvije do tri minute sa svake strane.
5. Kad su gotove, dodajte još ulja i pržite ostatak dok ne potrošite smjesu.
6. Ostavite ih da odstoje na kuhinjskom papiru kako biste se riješili viška masnoće pa poslužite.
Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.