Batat ili slatki krumpir zdravija je i ukusna zamjena za obični krumpir. Kombinacija piletine i batata dat će putpuno novi okus vašem ručku ili večeri
Sastojci:
- 2 batata
- 1 crveni luk
- 0.5 šalice lista celera
- 400 grama mljevene piletine
- 1 tikvica
- 1 šaka lista peršina
- 1 žlica mente
- 2 režnja češnjaka
- 3 jaja
- 0.5 šalice bijelog pšeničnog brašna
- maslinovog ulja
Priprema:
1. Skuhajte oguljene krumpire u puno zasoljene vode. Za to vrijeme na ugrijanom maslinovu ulju prepržite luk i češnjak s celerom. Kad celer omekša, dodajte naribanu tikvicu. Pržite još nekoliko minuta i maknite s vatre.
2. Ocijedite krumpire i ispasirajte ih pa dodajte povrću. Usitnite piletinu i dodajte smjesi te umiješajte jaja. Nasjeckajte peršin i metvicu pa dodajte krumpirima, povrću i mesu.
3. Rukama oblikujte polpete te ih uvaljajte u brašno i pržite na ugrijanome maslinovu ulju.
Potražite više recepata na portalu Gastro.hr