Tuna i svježi sir odlično će se spojiti u kombinaciji sa svježim začinima i lukom. Napravite polpete i pecite ih na malo ulja, dodajte neki fini umak od vrhnja ili grčkog jogurta, šalicu riže, ječma ili kus kusa s povrćem pa uživajte u zdravom i ukusnom ručku
Sastojci:
- 1 konzerva tune
- 1 manji luk
- 80 g svježeg sira
- 1 žlica ribanog sira po želji
- 1 jaje
- 2 žličice sjeckanog peršina
- 1 režanj češnjaka
- 1 šalica krušnih mrvica
Priprema:
1. Tunu ocijedite od ulja pa je pomiješajte sa svježim sirom.
2. Dodajte jaje. Nasjeckajte luk i peršin, naribajte sir i protisnite češnjak. Dodajte smjesi.
3. Ako smjesa nije dovoljno čvrsta, dodajte polovicu krušnih mrvica. U ostatak uvaljajte popečke i pecite ih na malo ulja.
Potražite još recepata na portalu Gastro.hr