Vrtić Prehrana djeteta 03. svibnja 2016.

Ukusni popečci od tikvica i zelenog graška

popečci tikvica grašak
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Bez obzira vole li vaša djeca tikvice ili ne, ove popečke će obožavati. Isto kao i vi

Sastojci:

  • 120 grama zelenog graška u zrnu
  • 2 komada tikvica
  • 1 režanj češnjaka
  • mlada luka
  • 125 grama feta sira
  • 1 žlica kopra
  • 1 žlica mente
  • 0.5 žličica muškatnog oraščića
  • 80 grama bijelog pšeničnog brašna
  • jaja
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 krastavac
  • sol

Priprema:

1. Ogulite tikvice i naribajte ih. Mladi luk sitno nasjeckajte. Prepržite ga na maslinovom ulju, dodajte zgnječeni češnjak.

2. Nakon minutu dodajte tikvice i mladi grašak. Kuhajte na laganoj vatri par minuta, maknite s vatre i ostavite neka se ohladi.

3. Prebacite sve u veliku posudu, dodajte izmrvljeni sir, sjeckano začinsko bilje, muškatni oraščić, sol i papar, pa na kraju umućena jaja. Po potrebi dodajte malo mlijeka, ako je smjesa pregusta.

4. Zagrijte ulje za prženje i pržite smjesu oblikovanu u popečke, sa svake strane oko 3 minute.

5. Vadite ih na kuhinjski ubrus, ostavite neka se ocijede pa poslužite s umakom od jogurta u koji ste narezali svježi kopar i krastavce.

Potražite još ideja za doručak, ručak i večeru na portalu Gastro.hr

  • Maja55

    Isprobala sam danas ovaj recept. Nije nikako ispalo. Ukus je ok, ali nesto vam fali u receptu jer jaja nisu ovaj put dovoljna za povezivanje smese. Steta mog vremena.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.