Bez obzira vole li vaša djeca tikvice ili ne, ove popečke će obožavati. Isto kao i vi
Sastojci:
- 120 grama zelenog graška u zrnu
- 2 komada tikvica
- 1 režanj češnjaka
- 2 mlada luka
- 125 grama feta sira
- 1 žlica kopra
- 1 žlica mente
- 0.5 žličica muškatnog oraščića
- 80 grama bijelog pšeničnog brašna
- 2 jaja
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 krastavac
- sol
Priprema:
1. Ogulite tikvice i naribajte ih. Mladi luk sitno nasjeckajte. Prepržite ga na maslinovom ulju, dodajte zgnječeni češnjak.
2. Nakon minutu dodajte tikvice i mladi grašak. Kuhajte na laganoj vatri par minuta, maknite s vatre i ostavite neka se ohladi.
3. Prebacite sve u veliku posudu, dodajte izmrvljeni sir, sjeckano začinsko bilje, muškatni oraščić, sol i papar, pa na kraju umućena jaja. Po potrebi dodajte malo mlijeka, ako je smjesa pregusta.
4. Zagrijte ulje za prženje i pržite smjesu oblikovanu u popečke, sa svake strane oko 3 minute.
5. Vadite ih na kuhinjski ubrus, ostavite neka se ocijede pa poslužite s umakom od jogurta u koji ste narezali svježi kopar i krastavce.
Potražite još ideja za doručak, ručak i večeru na portalu Gastro.hr
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.