Jednostavne polpete od oslića će obožavati i mališani koji nisu ljubitelji ribe, a brz je obrok za Veliki petak
Sastojci:
- 500 g fileta oslića
- 3 kriške staroga kruha
- 50 ml povrtnog temeljca ili obična voda
- 2 mlada luka
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 1 jaje
- 2 žličice soka od limuna
- 1/2 žlice brašna
- 50 g maslaca
Priprema:
1. Filete oslića usitniti u multipraktiku. Kriškama kruha odrezati koricu i preliti povrtnim temeljcem ili vodom. Namočeni kruh kratko ostaviti da omekša, ocijediti ga i dodati ribi.
2. Mladi luk sitno nasjeckati te ga zajedno sa žumanjkom, peršinom, sokom od limuna i brašnom primiješati ribi i kruhu. Smjesu začiniti pa primiješati čvrsti snijeg od bjelanjka stučenog s malo soli.
3. Dobivenu smjesu prvo oblikovati prvo u kuglice, a zatim spljoštiti. Riblje polpete složiti na lim obložen papirom za pečenje i premazati s malo otopljenog maslaca i i još na svaku polpetu staviti listić maslaca.
4. Ovisno o veličini, peći 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
Potražite još recepata na missGASTRO.