Brza tjestenina s porilukom i graškom može biti odličan izbor za večeru i ručak. Poriluk često nije omiljeno povrće djeci ali u kombinaciji sa sirom i špagetima mogu im postati novo omiljeno jelo.
Sastojci:
- 400 grama špageta
- 40 grama maslaca
- 150 grama slanine
- 200 grama poriluka (cijeli)
- 100 grama zelenog graška
- 1 limun
- 50 grama parmezana
- 400 grama svježeg kravljeg sira
- sol
- svježe mljeveni papar
- peršinov list
Priprema:
1. Špagete skuhajte prema uputama na pakiranju.
2. U međuvremenu na laganoj vatri popržite slaninu dok pusti masnoću pa pojačajte vatru da slanina dobije boju (3-4 min).
3. Dodajte tanko narezan poriluk i pirjajte 5 min. Dodajte svježi sir, kuhajte 5 min i isključite.
4. Umiješajte limunovu koru i sok, začine, peršin, kuhani grašak pa dodajte kuhane špagete i pospite ribanim parmezanom.
Potražite još recepta na portalu Gastro.hr