Školarci Prehrana školarca 05. svibnja 2016.

Fini i brzi špageti s graškom i porilukom

Špagete s porilukom
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Brza tjestenina s porilukom i graškom može biti odličan izbor za večeru i ručak. Poriluk često nije omiljeno povrće djeci ali u kombinaciji sa sirom i špagetima mogu im postati novo omiljeno jelo.

Sastojci:

  • 400 grama špageta
  • 40 grama maslaca
  • 150 grama slanine
  • 200 grama poriluka (cijeli)
  • 100 grama zelenog graška 
  • 1 limun
  • 50 grama parmezana
  • 400 grama svježeg kravljeg sira
  • sol
  • svježe mljeveni papar 
  • peršinov list

Priprema:

1. Špagete skuhajte prema uputama na pakiranju.

2. U međuvremenu na laganoj vatri popržite slaninu dok pusti masnoću pa pojačajte vatru da slanina dobije boju (3-4 min).

3. Dodajte tanko narezan poriluk i pirjajte 5 min. Dodajte svježi sir, kuhajte 5 min i isključite.

4. Umiješajte limunovu koru i sok, začine, peršin, kuhani grašak pa dodajte kuhane špagete i pospite ribanim parmezanom.

Potražite još recepta na portalu Gastro.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.