Nešto drugačiji popečci od lososa oduševit će vas, ali i vašu djecu. Iznenadite ih okusima lososa, uz fino hrskavo pecivo ovo će bi biti odličan ručak ili večera
Sastojci:
- 400 grama lososa
- 2 jaja
- sok od pola limuna
- 1 žlica kapara
- 0.5 žličice soli
- 0.5 žličice svježe mljevenog papra
- 12 komada slanih krekera
- 1 žlica krušnih mrvica
- 1 žlica maslaca
- 1 žlica maslinovog ulja
Priprema:
1. Pomiješajte komade ocijeđenog konzerviranog lososa, jaja, limunov sok, kapare, sol i papar u zdjeli da se svi sastojci ravnomjerno izmiješaju.
2. Nadrobite krekere rukama u smjesu pa ponovno promiješajte.
3. Zdjelu prekrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na 30 minuta ili preko noći.
4. Tanjur posipajte s polovicom krušnih mrvica.
5. Smjesu sa lososom podijelite na 4 djela i formirajte popečke.
6. Poslažite ih na tanjur pa posipajte preostalim krušnim mrvicama.
7. Ulje i maslac otopite u većoj tavi i pecite popečke oko 5 min sa svake strane.
Potražite više recepta na portalu Gastro.hr