Luk svakom jelu daje poseban okus pa će tako oplemeniti i ove popečke. Za djecu možete izbaciti čili papričice kako ih ne bi odbila ljutina
Sastojci:
- 2 režnja češnjaka
- 60 grama korijena đumbira
- 2 žlice suncokretovog ulja
- 500 grama mljevene junetine
- 3 čili papričice
- 1 šaka korijandera
- 0.5 male žlice čilija u prahu
- 0.5 male žlica mljevenog kumina
- 1 jaje
- 1 ljubičasti luk
- sok od limete
- 1 šaka mente
- 0.25 male žlice šećera
- 0.25 male žlice soli
Priprema:
1. Pomiješajte luk, češnjak i đumbir s dvije žlice vode pa ispasirajte u pastu. Ugrijte ulje u tavi te dodajte pastu i kuhajte deset minuta. Pomiješajte s mljevenom junetinom i malo posolite. Dodajte čili, korijandar, čili u prahu, kumin i limetin sok. Umiješajte jaje pa sve rukama sjedinite.
2. Usitnite sastojke za nadjev te ih pomiješajte. Zatim od mesa napravite tanke pljeskavice. Na pola količine pljeskavica stavite po malo nadjeva i preklopite nenadjevenim pljeskavicama pa spojite rubove. Pecite na roštilju dok ne dobiju boju.
Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr