Slasne pljeskavice poprilično sliče omiljenim faširancima, ali se kod pripreme umjesto kruha koristi krumpir. Sve sastojke je potrebno dobro povezati, oblikovati željene oblike, a zatim ispeći do zlatne boje
Pljeskavice pripremljene na ovaj način možete poslužiti same, uz jednostavno povrće ili sezonsku salatu ili pak ih možete upakirati u burger peciva, začiniti omiljenim umakom i uživati u slasnim zalogajima.
Sastojci:
- 1 jaje
- 400 g mljevenog mesa
- 350 g krumpira
- 2 žlice krušnih mrvica
- 1 žlica peršina
- sol, papar
- 1 žlica pasirane rajčice
- 1 luk
- malo češnjaka (po želji)
Priprema:
1. Krumpir skuhajte u posoljenoj vodi pa propasirajte.
2. Meso stavite u veću posudu pa dodajte sjeckani luk, krušne mrvice, peršin, sol, papar, malo češnjaka i umak od rajčice.
3. Smjesu dobro izmiješajte pa oblikujte pljeskavice.
4. Zagrijte ulje u tavi i pržite pljeskavice dok ne porumene s obje strane, oko pet minuta sa svake strane.
5. Posložite ih na papirnati ubrus da se upije masnoća.
Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr