Jednostavna priprema zdravih polpeta koje odlično pristaju uz pire krumpir
Sastojci:
- 1 000 grama blitve
- 300 grama zobenih pahuljica
- 1 crveni luk
- 1 dl suncokretovog ulja
- 3 režnja češnjaka
- 50 grama krušnih mrvica
- 1 jaje
- sol
- svježe mljeveni papar
- peršinov list
Priprema:
1. Zobene pahuljice namočite u vodi neko vrijeme da omekšaju,a blitvu operite i kratko blanširajte u prokuhanoj slanoj vodi. Potom blitvu dobro ocijedite i sitno narežite.
2. Na maslinovom ulju pirjajte luk dok ne postane staklenast, potom dodajte češnjak. Čim češnjak pusti miris, dodajte blitvu, a nakon nekog vremena i iscijeđene zobene pahuljice. Sve dobro izmiješajte, posoli, i pustite da se ohladi.
3. Prije pečenja stavite jaje u smjesu, dobro izmiješajte i napravite polpete koje prethodno uvaljajte u krušne mrvice.
4. Pecite na vrućem ulju s obje strane dok polpete ne poprime boju.
5. Kao prilog uz polpete možete poslužiti pire od krumpira i mrkve s češnjakom, rižu ili salatu
Potražite još recepata na portalu Gastro.hr