Jednostavni popečci od tek nekoliko sastojaka učinit će cvjetaču još malo privlačnijom. Popečke pecite na malo maslinovog ulja, a poslužiti ih možete uz kuhano povrće, krumpiriće ili čak grillanu piletinu
Sastojci:
- 3 jaja
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 manja glavica cvjetače
- 1 žlica maslinovog ulja
- kumin, korijander, sol, papar
Priprema:
1. Cvjetaču kuhajte u vreloj vodi oko 3 minute pa je obrišite i osušite papirnatim ručnicima.
2. U drugoj posudi pomiješajte začine s praškom za pecivo. Bjelanjke istucite u snijeg s malo soli.
3. Cvjetaču usitnite do željene veličine.
4. Pomiješajte cvjetaču, začine i ubacite u bjelanjke. Lagano pomiješajte. Zagrijte ulje, dodajte smjesu na ulje pomoću žlice i pecite oko 2 minute sa svake strane.
Potražite više recepata na portalu Gastro.hr