Trudnoća Beba u trbuhu 14. rujna 2018.

Rođene poznate trojke: Nevjerojatan trbuh pokazao koliko je žensko tijelo čudesno

Foto: instagram/triplets_of_copenhagen
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mama koja je na Instagramu objavljivala nevjerojatne fotografije i videe iz svoje trudnoće, rodila je trojke. Budući da je najviše pozornosti privlačio izgled i oblik njenog trbuha, donosimo vam što stručnjaci kažu kako trudnoća s trojkama mijenja žensko tijelo

Trojke iz Kopenhagena, koje su postale poznate još iz maminog trbuščića došle su na svijet 13. rujna u 8:55, 8:56 i 8:57 po lokalnom vremenu. Dječaci Iben, težak 1850 g i dug 48 cm i Filip, težak 2070 g i dug 48 cm te djevojčica Agnes, teška 2335 g i duga 47 cm, postali su zvijezde otkad je njihova mama, Maria Jorstad, otvorila profil na Instagram na kojem je redovito objavljivala videe i fotografije iz trudnoće. 

Tako su tisuće pratitelja mogle pratiti razvoj njene trudnoće i rast trbuščića, ali i pripreme za rođenje trojki. Ponosna mama iz rodilišta je objavila preslatke fotografije novorođenih beba, ali i fotografiju na kojoj dvije bebe leže na njoj, a jedna na tati.

Inače, par ima još jedno dijete, dvogodišnjeg sina Mikaela, a osim fotografija rasta trbuščića, objavljivali su i fotke odjeće za bebe koju su dobivali od stranaca, krevetić za trojke i razne druge svakodnevne situacije na koje je mama nailazila.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by triplets_of_copenhagen (@triplets_of_copenhagen) on

Trbuh s trojkama pokazuje koliko je žensko tijelo nevjerojatno

No najviše pozornosti privukao je izgled njenog trbuha u kojem rastu čak tri bebe, a svaka žena sigurno je pomislila kako je to nositi više od jedne ili dvije bebe.

Blizanci vs. jedna beba: Mama uspoređuje trbuščiće 

Dr. Jessica Shepherd, ginekologinja i specijalistica za žensko zdravlje iz Dallasa rekla je da je rast njenog trbuha dokaz koliko je žensko tijelo nevjerojatno.

Možda te zanima... Savršeno tijelo žene: Kako se organi pomiču u trudnoći Trudnoća

"Kod bilo kojeg oblika višeplodne trudnoće vidjet ćemo značajan rast abdomena. Organi se moraju pomaknuti kako bi napravili mjesta za jedan fetus, a ako nosimo još dva fetusa, organi se mogu samo pomaknuti prema gore, pa trbuh može rasti prema naprijed. Ovo dokazuje koliko je nevjerojatno ljudsko tijelo i koliko se zapravo može prilagoditi", rekla je za Yahoo Lifestyle.

Kad pogledate njezin trbuh, sigurno ćete primjetiti i jako izražene krvne žile za koje liječnica kaže da su zapravo znak da je trudnoća zdrava. "U trudnoći se dolazi do povećanja volumena krvi, a to se vidi na koži, pogotovo jer na svijetlijoj puti. Budući da trudnica nosi više od jedne bebe, sve se povećava višestruko", kaže.

Možda te zanima... Nevjerojatan porod trojki: Dvije bebe rođene u vodenjaku Trudnoća

Žene sitnije građe ponekad većinu težine nose u trbuhu

Što se tiče veličine i oblika trbuha, svaka žena drugačije nosi trudnički trbuh, a žene niže i krhkije građe, ponekad većinu tjelesne mase nose u trbuhu. "Kad nosite trojke ili četvorke, imat ćete jako velik abdomen, a koža će se jako raširiti", kaže liječnica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by triplets_of_copenhagen (@triplets_of_copenhagen) on

Sheryl A. Ross, ginekologinja i autorica knjige She-ology: The Definitive Guide to Women’s Health, kaže da bilo koja trudnoća, bilo s jednom, dvije ili tri bebe, pokazuje koliko je žensko tijelo čudesno. Objašnjava i da je Maria prirodno mršava pa se čini da joj je nositi trojke još teže. "Koža je rastezljiva i rastezanje ne boli, ali mislim da više boli sama težina koja može raditi pritisak na leđa", objašnjava.

Mariji je vjerojatno laknulo sad kad su bebe rođene, jer neće više morati nositi tu težinu, ali dr. Shepherd kaže da nove mame ne mogu odmah očekivati promjenu. "Ponekad je potrebno i do godinu dana kako bi se povratila težina od prije poroda, a ovdje veliku ulogu igra i genetika", rekla je.

Trbuh nakon poroda Možda te zanima... Dani, tjedni, mjeseci: Kako se trbuh smanjuje nakon poroda? Beba

Mi želimo brz oporavak mami i povratak kući, a bebama sretno i zdravo djetinjstvo, a vjerujemo da će nas i dalje zabavljati dogodovštine sad već slavnih trojki na njihovom profilu na Instagramu.

Možda te zanima... Beyonce o porođaju: 'Imala sam hitan carski rez i 99 kilograma' Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Vezani članci