Roditelji Tatina zona 30. kolovoza 2016.

Gay par dobio trojke: Liječnici savjetovali da se blizanke pobace, ali nisu pristali

fb
Foto: Facebook/CCTV
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Christo i Theo Menelaou mislili su da nikada neće biti roditelji, a onda su upoznali ženu koja im je pristala biti surogat majka. Liječnici su umetnuli dva embrija, od kojih se jedan razvio u blizanke. Rekli su paru da bi bilo dobro da se blizanke pobace i da se ostavi više prostora najvećoj bebi, no oni nisu pristali i sad su ponosni očevi troje djece

Christo i Theo Menelaou iz Južnoafričke Republike su vjerojatno prvi gay par na svijetu koji je dobio biološke trojke od kojih su dvoje jednojajčani blizanci. Bebe su nakon poroda tri tjedna bile u bolnici, ali sada su dobro i par ih je odnio kući. Bebe su rođene prerano odnosno već u 31. tjednu 2. srpnja.

Obitelj koja je postala inspiracija mnogima

Joshua je rođen prvi i bio je najteži. Na porodu je bio težak 1,82 kilograma. Zoe je bila teška 1,4 kilograma, a zadnja je rođena Kate koja je na porodu bila teška 1,3 kilograma. Bebe su rođene carskim rezom. Joshua je bio i najduži i najjači pa su ga iz bolnice pustili 22. srpnja dok su Zoe pustili deset dana kasnije. Najmanja Kate iz bolnice je puštena 4. kolovoza. 

"Kad si gay uvijek se bojiš da nikada nećeš biti roditelj iako to jako želiš", rekao je Christo. "Htjeli smo posvojiti dijete, ali su nam rekli da prednost imaju heteroseksualni parovi, a bojali smo se i da nikada nećemo naći surogat majku", rekao je Christo.

 

Trojke imaju njihov DNA

Ipak, pronašli su surogat majku i to na suđenju Oscaru Pistoriusu, piše Sky News. Grupa Pistoriusovih susjeda okupila se jednom prilikom nakon suđenja. Malo njih se poznavala prije nego je Pistorius ubio svoju djevojku Reevau Steenkamp u veljači 2013. godine. Na tom su druženju Christo i Theo upoznali ženu koja je pristala roditi im dijete. 

Odrastanje s gay roditeljima ne čini nikakvu razliku

Surogat majka je otišla na umjetnu oplodnju i u njezinu su maternicu liječnici umetnuli dva embrija. Jedan je bio oplođen Theovom spermom, a drugi Christovom. Jedan se embrij razvio u blizanke. Liječnici su paru rekli da bi bilo dobro da se blizanke pobace i da se ostavi više prostora najjačoj i najvećoj bebi koja se razvila iz jednog embrija. Par je onda pronašao drugog ginekologa koji je pristao poroditi sve troje djece. Bebe je porađao tim od 20 liječnika, sestara, anesteziologa. Pluća su im nakon poroda bila nerazvijena i disale su uz pomoć aparata.

 

S vremenom bebe su jačale i puštene su kući. Zoe će morati na operaciju srca zbog deformacije i to do najkasnije šestog mjeseca života. Par kaže kako se sada zbog toga ne brinu te kako slave očinstvo. "Osjećamo se blagoslovljeno", kažu. 

Posted by CCTV on Friday, 26 August 2016

A gay couple have become the first recorded same-sex couple in South Africa to have children born of both parents’ DNA...

Posted by Xfoor News on Wednesday, 24 August 2016

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.