Trudnoća Trudnica 14. ožujka 2019.

Što sve otkriva? Zanimljivi mitovi o trudničkom trbuhu

trudnica
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mnogi smatraju da veliki trbuh znači i da će beba biti krupna, a neki su uvjereni da na temelju oblika trbuha mogu procijeniti kojeg spola će biti beba!

Trudnički trbuh obično se počne primjećivati u drugom tromjesečju trudnoće. Žene koje primijete da im se trbuh počinje ranije pojavljivati ne trebaju se brinuti: to je najvjerojatnije posljedica nadutosti koja je tipična i sasvim normalna pojava tijekom rane trudnoće.

Trudnica Možda te zanima... 15 razloga zašto je super biti trudnica Trudnoća

Mnogi kažu da će žene koje nose trbuh nisko gotovo sigurno roditi dječaka, a one koje nose visoko dobit će djevojčicu. Međutim, ovo je daleko od istine i praktično ne možete samo na temelju toga procijeniti kojeg spola će biti vaša beba.

Možda te zanima... 6 neobičnih stvari koje radi beba u trbuhu Trudnoća

S druge strane, oblik trbuha može otkriti u kojem su stanju vaši želučani mišići, jer su ženama koje su u dobroj fizičkoj kondiciji trbusi obično viši od trbuha žena kojima su želučani mišići opušteniji kao posljedica loše kondicije ili prethodnih trudnoća. Također, kod viših žena trbuh je obično uži, dok je kod nižih žena širi.

Tamnija linija na koži po sredini trbuha pojavljuje se skoro kod svih trudnica, pogotovo kod onih koje imaju tamniji ten. Ova linija posljedica je hormona koji se luče tijekom trudnoće, a izblijedi nakon poroda.

Možda te zanima... Poskakuje ti trbuh? Beba štuca! Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.