Trudnoća Trudnica 13. studenoga 2015.

Je li dobiti 23 kilograma u trudnoći zaista tako strašno?

Kim Kardashian
Foto: Instagram/jlo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nakon što je poznata mama i trudnica Kim Kardashian priznala da je u drugoj trudnoći dobila 23 kilograma, a ima još šest tjedana do termina, mnoge mame oduševljene su njenim priznanjem, dok se neki pitaju koliko kilograma je previše

Nakon što je Kim Kardashian javno priznala da mrzi biti trudna, podijelila je još jednu stvar u vezi svoje trudnoće. Na Twitteru je napisala da je za sada u drugoj trudnoći dobila 23,5 kilograma, a ima još šest tjedana do termina.

Ova 35-godišnja mama oduvijek se ponosila svojim oblinama, a ovim priznanjem ponovno je oduševila svoje obožavatelje. "Ovo toliko puno znači mnogim mamama. Hvala što si i dalje realna", odgovorila joj je jedna žena.

U svijetu poznatih običaj je da slavne mame vrlo brzo nakon trudnoće i poroda vrate svoju figuru, što stavlja dodatan pritisak na mame. A poznate mame Jessica Simpson i Kate Hudson našle su se na meti kritičara jer su dobile previše kilograma u svojim trudnoćama. No Jessica i Kim priznale su koliko im je bilo teško izgubiti nakupljene kilograme, dok mnoge slavne mame tvrde da su se kilogrami nakon poroda jednostavno istopili.

Koliko kilograma je previše?

Ginekologinja Petra Podobnik Brlečić kaže da je važno naglasiti da dobitak tjelesne mase preko preporučenih vrijednosti tijekom trudnoće, a svakako više od 20 kilograma može nepovoljno utjecati na zdravstveno stanje trudnice te uzrokovati dijabetes, povišeni krvni tlak i niz ostalih problema koji mogu negativno utjecati na bebu i ishod trudnoće.

Žene prosječne tjelesne težine (BMI 18,5 do 25) trebale bi dobiti 8 do 15 kilograma, pothranjene žene (BMI ispod 18,5) mogu dobiti od 13 do 18 kilograma, dok bi žene s prevelikom tjelesnom težinom (BMI iznad 25) trebale dobiti od 5 do maksimalno 10 kilograma.

Minimum kilograma koje biste trebali dobiti u trudnoći

LACMA LOOK- Givenchy & Lorraine Schwartz

A photo posted by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.