Trudnoća Porođaj 16. siječnja 2018.

'Klokan njega': Trogodišnjakinja pomagala mami na porodu

Foto: Facebook/Ready Set Chaos Birth Services
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nakon što je trogodišnja djevojčica pomagala svojoj mami na porodu i držala svog malog brata u naručju, doula i fotografkinja poroda odlučila je objasniti zašto je dobro da djeca prisustvuju porodu

Prisustvo starije djece na porodu još uvijek je nesvakidašnje iskustvo. Većina roditelja smatra da njihovoj djeci nije mjesto u rađaonici, što zbog privatnosti, što zbog straha od traume za dijete. I dok je ta odluka u potpunosti osobna, fotografkinja poroda Nicole Lahey objasnila je zašto potiče svoje klijente da dopuste djeci da prisustvuju porodu

Možda te zanima... Foto: 2-godišnjakinja s mamom na porođaju izazvala rasprave Trudnoća

"Često su me ljudi znali pitati kakvo je moje mišljenje o prisutnosti djece na porodu. Moj je odgovor uvijek potvrdan", govori fotografkinja i doula koja stoji iza stranice Ready Set Chaos Birth Services. Baš je nedavno ova fotografkinja prisustvovala porodu gdje je trogodišnja djevojčica Hunter bila najbolja pomoćnica svojoj mami koja je rađala i zbog toga je odlučila objasniti zašto misli da je dobro da djeca prisustvuju porodu.

Važnost kontakta kože na kožu

"Hunterini roditelji pripremili su je jako dobro na ovo iskustvo. Objasnili su joj anatomiju odgovarajućim pojmovima. Znala je što znači riječ 'posteljica' i nije je bilo strah krvi koju je vidjela. Nije se preplašila kada je njezina mama vikala rađajući njezinog brata i nije bila nervozna ili zabrinuta oko toga, nimalo. Ispitivala je pitanja, igrala se sa svojim lutkicama, jela je grickalice i sve nas je zabavljala svojom slatkoćom. Držala je bratovu glavicu dok je izlazio van, navijala je za svoju mamu kad je tiskala i mazila joj nježno kosu dok su obje s ljubavlju gledale sićušni novi život ispred njih", napisala je fotografkinja na svojoj stranici. 

Otac sa sinovima Možda te zanima... Tata i sin brinu o prerano rođenim blizancima 'klokan njegom' Beba

Radoznala djevojčica čak je ispitivala o važnosti kontakta kože na kožu, koji je i sama iskusila i koji joj se jako sviđao. "Bilo joj je divno i nije htjela dati svog malog brata natrag mami. Držala ga je s najvećim osmijehom dok je maleni postavio glavicu, tražeći majčinu dojku. Smijala se kad smo joj rekli da želi jesti", rekla je Nicole i dodala kako je ova priča podsjetnik da se iskustvo poroda treba normalizirati: "Porod je najnormalniji dio života, podijelite ga sa svojom djecom i naučite ih od samog početka da je porod snaga koje se ne treba bojati."

Možda te zanima... Čudesne fotke: 12-godišnja djevojčica porodila mamu Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.