Trudnoća Porođaj 08. kolovoza 2018.

Beyonce o porođaju: 'Imala sam hitan carski rez i 99 kilograma'

Foto: Instagram/Beyonce
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Na dan kad sam rodila Rumi i Sira imala sam 99 kilograma. Bila sam natečena od preeklampsije i već sam mjesec dana odmarala u krevetu', ispričala je slavna Beyonce te otkrila da je imala hitan carski rez i težak oporavak

Jedna od najpoznatijih mama na svijetu 36-godišnja Beyonce prvi put je progovorila o drugoj trudnoći i porođaju, ali i tome kako je izgubila višak kilograma. Za rujansko izdanje časopisa Vogue ispričala je da je jednogodišnje blizance Rumija i Sira rodila hitnim carskim rezom. Prvu kćer Blue Ivy rodila je prije šest godina.

Možda te zanima... Beyonce pokazala blizance i otkrila neobična imena Roditelji

"Na dan kad sam rodila Rumi i Sira imala sam 99 kilograma. Bila sam natečena preeklampsije u trudnoći i već sam mjesec dana odmarala u krevetu. Moje zdravlje i zdravlje mojih beba bili su u opasnosti pa sam imala hitan carski rez", objasnila je. "Puno tjedana proveli smo u bolnici. Moj muž bio je vojnik i  snažna podrška. Ponosna sam jer sam svjedok njegove snage i evolucije kao muškarca, najboljeg prijatelja i oca. Ja sam bila u preživljavanju i to sam tek shvatila mjesec dana kasnije. Danas imam vezu s bilo kojim roditeljem koji je prošao takvo iskustvo", dalje je rekla. 

Preeklampsija se razvija nakon 20. tjedna

"Ako se uz povišeni krvni tlak kod trudnice javlja i naglo oticanje, ne samo stopala nego i ostalih dijelova tijela te postoji pozitivan nalaz bjelančevina u urinu, radi se o poremećaju koji se naziva preeklampsija. Uz proteine u urinu, otečenost prstiju i zglobova, simptomi uključuju glavobolje, točkice ispred očiju i druge smetnje vida te bol ispod grudnog koša, s desne strane", upozorava ginekologinja Petra Podobnik Brlečić na što treba obratiti pozornost.

Teška preeklampsija može negativno utjecati na majku i dijete, a razvija se u posljednjim tjednima trudnoće. Dolazi do mučnina, nepodnošenja jakog svjetla i povraćanja. U takvim slučajevima, trudnice se zadrže u bolnici pod nadzorom jer se ovisno o tjednima trudnoće, radi hitni carski rez. "Ako se ne liječi, može doći do eklampsije koja uzrokuje gubitak svijesti, komu pa čak može i dovesti do smrti majke i djeteta te se tad neovisno o tjednima trudnoće radi hitni carski rez kako bi se spasilo majku i spriječilo trajne posljedice za njeno zdravlje. Takvi slučajevi nisu česti", kaže ginekologinja.

carski ožiljak raye lee Možda te zanima... 'Misliš da je carski rez lakši način? Pogledaj ove fotografije' Trudnoća

'Nakon carskog reza moje tijelo bilo je drugačije'

Iako je preživjela veliku borbu i stres, Beyonce se počela pripremati za nadolazeće izvedbe, ali priznala je kako je nakon trudnoće s blizancima dopustila tijelu da se polako oporavi. "Nakon carskog reza moje tijelo bilo je drugačije. Bila je to velika operacija. Neki od vaših organa privremeno se premještaju. Nisam sigurna da svi to razumiju. Tijekom oporavka davala sam sebi ljubav i brinula se za sebe i zagrlila svoje obline. Prihvatila sam svoje tijelo. Nakon šest mjeseci počela sam se pripremati za Coachellu. Privremeno sam postala veganka, odrekla sam se kave, alkohola i svih voćnih napitaka. Ali sam i bila strpljiva prema sebi i uživala sam u svojim oblinama", dalje je rekla. 

"Moje ruke, ramena, grudi i bedra su veća. Imam mali trbuh, ali ne žurim da ga se riješim. Mislim da je to stvarnost", ispričala je dalje iskrena Beyonce.

 

😁🇺🇸

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on

Možda te zanima... Beyonce i blizanci konačno pušteni iz bolnice Beba

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.