Beba Razvoj u 1. godini 20. svibnja 2016.

Tata i sin brinu o prerano rođenim blizancima 'klokan njegom'

Otac sa sinovima
Foto: Facebook/Nino Birth
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Dirljiva slika tate i sina iz Švedske koji se zajednički brinu za tek rođene blizance obišla je virtualni svijet

Dirljiva slika tate i sina iz Švedske koji se zajednički brinu za prerano rođene blizance obišla je virtualni svijet. Stariji brat pomaže tati oko brige za malenu braću nedonoščad. Držanje bebe samo u pelenama na prsima roditelja naziva se kontakt koža na kožu, a ponekad se zove i "klokan njega"

Njega kontakt koža na kožu česta je praksa u Švedskoj, pomaže prerano rođenoj djeci, a "klokan njega" donosi dobrobiti za sve bebe. 

"Prerano rođena djeca stavljaju se na prsa roditelja umjesto u inkubatore koliko god je to moguće. Kontakt koža na kožu regulira tjelesnu temperaturu bolje od inkubatora. Pomaže djeci da lakše dišu. Bebe su smirenije i brže dobivaju na težini. Istraživanja dokazuju da bakterijska flora roditelja s kojom su bebe u dodiru smanjuje rizike od dobivanja raznih infekcija.", objasnio je švedski profesor Uwe Ewald.

Skin to Skin Contact is not "new",but Sweden certainly leads the way in making this care family -friendly even for very...

Posted by NINO Birth on 14. svibnja 2016

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.