Beba Razvoj u 1. godini 17. rujna 2019.

Top trikovi koji su mi pomogli ublažiti grčeve kod bebe

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Budući da sam bila neiskusna i očajna za odmorom i mirom, naručila sam sve što sam našla, a što bi moglo pomoći kolikama. Od kapi za vjetrove preko ludih izuma do posjeta kiropraktičaru - probala sam sve'

Mama dvoje djece Shannon Guyton u svojoj kolumni na portalu The Bump osvrnula se na temu trikova protiv kolika i podijelila svoje iskustvo te izdvojila što je njoj najviše pomoglo.

Nakon što sam godinu dana pokušavala zatrudnjeti, nakon višestrukih pobačaja i komplicirane trudnoće - mislila sam da su najteži dani iza mene. Bila sam spremna za najsretnije razdoblje u svom životu. Nisam imala pojma što me čeka. 

Možda te zanima... Prvi put mama: 'Ošamarila bih se što sam bila tako naivna' Beba

Moja beba odbijala je spavati duže od 20 minuta, pokušavala sam i mučila se s dojenjem i imala velikih postporođajnih zdravstvenih problema. Ali jedna stvar koja je najviše utjecala na moju novorođenačku euforiju bila je koliko se izbezumljeno i uzrujano moja beba uvijek činila. Plakao je neutješno satima, a ja nisam imala posebne moći kojima bih mu pomogla. "Ima kolike", rekao mi je moj pedijatar, a ja sam ga tada gledala blijedo.

Mogla sam reći da je to bilo nešto povezano s trbuščićem - kada je plakao, mahao je nogama, zvučao je kao da ima refluks. Mrzio je jesti, mrzio je spavati, činilo se kao da mrzi sve. Budući da sam bila neiskusna i očajna za odmorom i mirom, naručila sam sve što sam našla, a što bi moglo pomoći kolikama. Od kapi za vjetrove preko ludih izuma do posjeta kiropraktičaru - probala sam sve.

Prepoznajte kolike i saznajte kako ih olakšati!

A ovo je top pet stvari koje su nam naposljetku pomogle da preživimo:

1. Hidrolizirana formula

Kao što sam već spomenula, moj odnos s dojenjem bio je jako buran i nije završio dobro (srećom, prošla sam puno bolje s drugom bebom). I zato sam isprobala nekoliko različitih hidroliziranih formula koje blago utječu na njegov osjetljivi trbuščić. One su bile nešto skuplje od standardnih formula i zbog njih je imao dosta neugodan miris prilikom bljuckanja, ali pomogle su nam oko problema s trbuščićem. 

Možda te zanima... 10 stvari koje možda nisi znala o adaptiranom mlijeku Beba

povijanje beba | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

2. Povijanje

Povijanje za nas nije u potpunosti zaustavilo plakanje, ali bilo je jedini način zbog kojeg je moj sin spavao duže od pet minuta, a kada smo ga povili - njegov plač se barem smanjio s histerične razine.

Kako svojoj bebi mogu olakšati grčeve?

3. Bijela buka

Moj sin je trebao čuti zvukove slične onima iz maternice kako bi se smirio. Njegovi najdraži zvukovi bili su: umirujući zvukovi nape, opuštajuće zujanje klime, uspavanke usisavača i njegova najdraža pjesma svih vremena: kosilica

Možda te zanima... 'Bijela buka': Zvuk koji će uspavati svaku bebu Beba

tata, beba, bočica | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

4. Ljuljanje

Volio je pokrete. Ako je bio u pokretu - bio je i miran. U autu je uvijek bilo mirno jer smo se kretali, a doma smo imali ljuljačku koja nam je puno pomogla. 

5. Bočice za sprječavanje kolika

Sada postoji jako velik izbor bočica koje imaju dupli ventil zbog kojeg beba ne siše zrak već zrak ulazi samo u bočicu, a takva jedna je i nama pomogla. Jasno sam mogla vidjeti manje mjehurića te kako zrak iz prstena za dudu (a ne iz silikonske dude) prolazi kroz ventilacijski sustav i na taj način zaobilazi sadržaj u samoj bočici. 

nosiljka Možda te zanima... Kolike možete smiriti nošenjem Beba

Uz pet koraka možete produžiti bebin san i do tri sata:

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ŽivotnaRadost

    super trikovi! 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.