Beba Dohrana 10. ožujka 2024.

10 stvari koje nisam znala o hranjenju bebe na bočicu

Foto: Pexels
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jedna mama podijelila je neke zanimljivosti koje možda nisi znala o adaptiranom mlijeku i hranjenju na bočicu

"Postoje prednosti i nedostaci i kod dojenja i kod hranjenja na bočicu. Mame odabiru adaptirano mlijeko za svoje bebe iz različitih razloga: od nemogućnosti dojenja, problema s dojenjem do nedostatka želje za dojenjem. O kojem god razlogu se radilo, majke se ne trebaju nikome opravdavati jer svi razlozi su opravdani. Adaptirano mlijeko je savršeno dobra hrana za bebe", kaže Michele Zipp, mama blizanaca.

Možda te zanima... 10 stvari koje možda nisi znala o adaptiranom mlijeku Beba

Ako ste jedna od mama koja hrani svoju bebu na bočicu, zanimat će vas ove zanimljive, pozitivne, ali i manje pozitivne stvari o adaptiranom mlijeku o kojima se rijetko govori:

1. Bočice će postati tvoj izvor 'patnje'. Nije u pitanju prava patnja, ali s bočicama se ponekad više mučimo nego s kolikama. Svi ti dijelovi i pranje svih tih dijelova! Pripreme, hranjenje i pranje uz puno, puno ponavljanja

Sterilizacija i pranje bočica i duda

2. Možeš hraniti bebu u javnosti bez pogleda drugih ljudi. Iako, i ovdje postoje iznimke tako da se nerijetko može pojaviti i nekoliko osuđujućih pogleda jer ne dojite. Naravno, takvi ljudi osuđuju bez da znaju bilo što o tvojoj situaciji. Mame koje doje u javnosti, kao i mame koje hrane bebu na bočicu u javnosti trebaju podršku!

3. Osuđivat će te ako nećeš pokušati dojiti - čak i ako si pokušavala tjednima/imala najgori mastitis ikad/nisi proizvodila dovoljno mlijeka/imala životno ugroženu komplikaciju nakon poroda koja je spriječila dolazak mlijeka. Ignoriraj takve ljude i zapamtite, radiš sjajan posao!

Sanda Dominković Možda te zanima... 'Zašto ne dojim nego sam odlučila isključivo se izdajati?' Roditelji

4. Ako imaš prijateljicu koja uspješno doji, možda ćeš se osjećati loše. No, umjesto toga - slavi njezinu mogućnost... dok god i ona slavi tvoj trud da radite najbolje što možete. U suprotnom, slobodno nastavite s ružnim mislima. 

5. Bit ćeš neizmjerno sretna kad će tvoj partner, bake, djedovi, tete, prijateljice pa čak i tvoje starije dijete - moći hraniti bebu. Osim što imaš vremena pošteno se otuširati, imaš priliku vidjeti poglede pune ljubavi u trenucima kada tvoji najbliži mogu uživati u hranjenju bebe. 

beba, hranjenje bočicom Možda te zanima... Savjeti za povezivanje s djetetom hranjenim na bočicu Beba

6.  Prvi puta kada beba primi tvoj prst dok je hraniš bočicom - rastopit će ti srce! Kao da govori: "Hvala, mama. Volim te."

7.  Ponovno ćeš se zaljubiti u partnera kad ga vidiš kako hrani bebu s pogledom punim ponosa. Tvoje srce ispunit će osjećaji koje ne možete ni opisati.

8. Zbog čitanja bilo čega o dojenju osjećat ćeš se bezveze. Najgore posljedice ovoga su osjećaj krivnje, osjećaj nesposobnosti, ljubomora i zamjeranje prema sebi. Savjet: Prestani čitati! Prestani se osjećati prozvanima. Prestani razmišljati kako je takav sadržaj usmjeren prema vama kada znate da ste radili i nastavit ćete raditi najbolje što možete

dojenje Možda te zanima... 10 rečenica zbog kojih sam se osjećala kao najgora majka jer nisam dojila Roditelji

9. Moglo bi ti se zavrtjeti i mogla bi biti bijesni ako povuku neko adaptirano mlijeko s tržišta. Nemoj paničariti ako se radi o tvojem. Nakon toga, mogla bi naići na komentare žena koje govore stvari poput: "I upravo zbog toga ja dojim...", a zbog tih komentara samo će ti se još više zavrtjeti i više razbjesnjeti. Savjet: Pročitaj savjet pod brojem 8! 

10. Osjećaj kada shvatiš kako ti adaptirano mlijeko više neće biti potrebno, moći ćeš usporediti s najboljim orgazmom koji si ikad imala.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.