Beba Dohrana 12122 prikaza 16. travnja 2019.

10 stvari koje nisam znala o hranjenju bebe na bočicu

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jedna mama podijelila je neke zanimljivosti koje možda nisi znala o adaptiranom mlijeku i hranjenju na bočicu

"Postoje prednosti i nedostaci i kod dojenja i kod hranjenja na bočicu. Mame odabiru adaptirano mlijeko za svoje bebe iz različitih razloga: od nemogućnosti dojenja, problema s dojenjem do nedostatka želje za dojenjem. O kojem god razlogu se radilo, majke se ne trebaju nikome opravdavati jer svi razlozi su opravdani. Adaptirano mlijeko je savršeno dobra hrana za bebe", kaže Michele Zipp, mama blizanaca.

Možda te zanima... 10 stvari koje možda nisi znala o adaptiranom mlijeku Beba

Ako ste jedna od mama koja hrani svoju bebu na bočicu, zanimat će vas ove zanimljive, pozitivne, ali i manje pozitivne stvari o adaptiranom mlijeku o kojima se rijetko govori:

1. Bočice će postati vaš izvor 'patnje'. Nije u pitanju prava patnja, ali s bočicama se ponekad više mučimo nego s kolikama. Svi ti dijelovi i pranje svih tih dijelova! Pripreme, hranjenje i pranje uz puno, puno ponavljanja

 

2. Možete hraniti bebu u javnosti bez pogleda drugih ljudi. Iako, i ovdje postoje iznimke tako da se nerijetko može pojaviti i nekoliko osuđujućih pogleda jer ne dojite. Naravno, takvi ljudi osuđuju bez da znaju bilo što o vašoj situaciji. Mame koje doje u javnosti, kao i mame koje hrane bebu na bočicu u javnosti trebaju podršku!

3. Osuđivat će vas ako nećete pokušati dojiti - čak i ako ste pokušavali tjednima/imali najgori mastitis ikad/niste proizvodili dovoljno mlijeka/imali životno ugroženu komplikaciju nakon poroda koja je spriječila dolazak mlijeka. Ignorirajte takve ljude i zapamtite, radite sjajan posao!

Sanda Dominković Možda te zanima... 'Zašto ne dojim nego sam odlučila isključivo se izdajati?' Roditelji

4. Ako imate prijateljicu koja uspješno doji, možda ćete se osjećati loše. No, umjesto toga - slavite njezinu mogućnost... dok god i ona slavi vaš trud da radite najbolje što možete. U suprotnom, slobodno nastavite s ružnim mislima. 

5. Bit ćete neizmjerno sretni kad će vaš partner, bake, djedovi, tete, prijateljice pa čak i vaše starije dijete - moći hraniti bebu. Osim što imate vremena pošteno se otuširati, imate priliku vidjeti poglede pune ljubavi u trenucima kada vaši najbliži mogu uživati u hranjenju bebe. 

beba, hranjenje bočicom Možda te zanima... Savjeti za povezivanje s djetetom hranjenim na bočicu Beba

6.  Prvi puta kada beba primi vaš prst dok je hranite bočicom - rastopit će vam srce! Kao da govori: "Hvala, mama. Volim te."

7.  Ponovno ćete se zaljubiti u partnera kad ga vidite kako hrani bebu s pogledom punim ponosa. Vaše srce ispunit će osjećaji koje ne možete ni opisati.

8. Zbog čitanja bilo čega o dojenju osjećat ćete se bezveze. Najgore posljedice ovoga su osjećaj krivnje, osjećaj nesposobnosti, ljubomora i zamjeranje prema sebi. Savjet: Prestanite čitati! Prestanite se osjećati prozvanima. Prestanite razmišljati kako je takav sadržaj usmjeren prema vama kada znate da ste radili i nastavit ćete raditi najbolje što možete

dojenje Možda te zanima... 10 rečenica zbog kojih sam se osjećala kao najgora majka jer nisam dojila Roditelji

9. Moglo bi vam se zavrtjeti i mogli biste biti bijesni ako povuku neko adaptirano mlijeko s tržišta. Nemojte paničariti ako se radi o vašem. Nakon toga, mogli biste naići na komentare žena koje govore stvari poput: "I upravo zbog toga ja dojim...", a zbog tih komentara samo će vam se još više zavrtjeti i više razbjesnjeti. Savjet: Pročitajte savjet pod brojem 8! 

10. Osjećaj kada shvatite kako vam adaptirano mlijeko više neće biti potrebno, moći ćete usporediti s najboljim orgazmom koji ste ikad imali.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.