Beba 10. rujna 2024.

Tata pokazao trik - kako umiriti uplakano dijete u točno 18 sekundi. 'Pa ovo radi!'

Foto: tiktok
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Bebe plaču i to je nešto sasvim normalno. I nekad nema tog što može umiriti dijete, čak i ako su mu zadovoljene sve potrebe. Tad ga treba umirit, a to nije lako. Ovaj tata ima trik.

Prvo provjeriš je li sita, pa je li suha, pa je li joj hladno, vruće, boli li je nešto… Ima tu još nekoliko provjera koje moraš „provesti“, a onda zaključiš da je tvoja beba jednostavno malo nemirna i da joj ne može puno pomoći. Nekad slaviš ako beba želi dudu, nekad je probaš malo „nunati“, nekad isprobaš razne ritmove… A nekad ništa ne upali.

Možda te zanima... Beba nije htjela prestati plakati u autu, a onda je mama napravila – selfie Beba

I kad ništa ne upali, onda tražiš razne trikove koji bi možda mogli raditi na tvojoj bebi. Ili izgubiš živce. Nekad jednostavno više ne možeš i nekad si premorena, a beba jednostavno želi nešto što ne možeš nikako dokučiti. Nakon cijelog dana brige oko bebe, hranjenja, presvlačenja i sveg ostalog, jednostavno nemaš više ideje niti snage. Pa se ponadaš da odgovor leži u tati. I budeš u pravu!

Jedan tata je na TikToku objavio video koji je jednostavno oduševio mnoge – osim što ljudi kažu da to stvarno pali, video je još k tome i presladak! A sve započinje poznatom slikom, odnosno točnije poznatim zvukom – zvukom dječjeg plača. Za koji znamo da nije lako podnijeti tek tako, a pogotovo ne tijekom dužeg razdoblja.

Upravo je zato video tate Johnatana koji pokazuje da bebe prestane plakati za 18 sekundi postao viralan.

U videu na TikTok-u, Jonathan, koji sebe zove „Tuque Daddy“, pokazuje kako jednom rukom drži svog 2-mjesečnog sina, a drugom omotava njegove malene ručice oko njegovog tijela, tako da je mališa u položaju kao da grli sam sebe. Nakon tog, on svojim rukama prima te djetetove ruke i torzo, a drugom ga drži ispod pelene. Malo nježnog nunanja gore-dolje u ovom položaju i eto ga! Prije nego su brojkice na ekranu stigle do 18 – sekundi, dakle - beba prestane plakati.

Kad pogledaš video, već i zbog tih nekoliko sekundi plača naježi ti se koža, zar ne? To je bilo dovoljno da neki u komentarima kažu da će možda ipak razmisliti o tom žele li imati bebu.

@tuquedaddy Reply to @king.marcellius I wanna see people try!! Duet this and try if you can!! I wanna see y’all super heroes 🥰🥰🥰 #tuquedaddy #fypシ #parenting ♬ original sound - Tuque

Na kraju videa slijedi posebna poslastica – odnosno predoziranje slatkoćom. Kad se to malo lice smiri i kad ti zvukovi prestanu, vidiš ono slatko, malo lice… I čuješ tatu koji na kraju svega tepa svom malcu „Jesi li dobro, dječače moj?“

A što se tiče načina na koji ovaj tata smirio bebu, to je stvarna i provjerena tehnika o kojoj smo već davno pisali, kojom pedijatar kojeg zovu i mađioničarem, u Santa Monici u Kaliforniji. pokazuje roditeljima svojih pacijenata. Dr. Robert Hamilton liječi bebe i djecu skoro četiri desetljeća. Njegov video koji opisuje hvat bebe pogledan je više od 53 milijuna puta na YouTubeu, a on je prikazan u videima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti da gotovo trenutno smiri bebe.

Vrijedi pokušati, zar ne? Ili dati tati da pokuša…

Možda te zanima... Metoda od 4 koraka: Kad je dijete uznemireno, ovako ćeš mu najviše pomoći Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.