Beba Zdravlje i njega bebe 10. ožujka 2023.

Video: Bebu možeš umiriti i masažom stopala - evo kako to pravilno napraviti

Foto: Freepik ; Masaža stopala
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Osim što će umiriti dijete, ova jednostavna masaža pomoći će ojačati mišićno-koštani sustav, poboljšati cirkulaciju i tonus mišića. Tijekom masaže pričaj nešto svojoj bebi

Ukoliko tvoja beba plače i nikako je ne možeš smiriti, a zdrava je, nahranjena i previjena, pokušaj je umiriti masažom stopala.

To se izvodi sat i pol do dva sata nakon hranjenja ili dva do tri sata prije spavanja. Osim što će je smiriti, ova masaža pomoći će ojačati njezin mišićno-koštani sustav, poboljšati cirkulaciju i tonus mišića.

Preporuka je masažu izbjegavati kada dijete ima povišenu temperaturu, infekciju, iritaciju kože.

Tehnika izgleda ovako:

Kod beba od dva do tri mjeseca starosti započinje se sa pet, šest laganih pokreta palcima kao što je pokazano gore u videu. Potom se rade pokreti kao da se naizmjence ispisuju broj sedam pa osam, i to traje minutu, dvije. Na kraju lagano napravi pet, šest pokreta gore-dolje.

Kod beba starosti četiri do sedam mjeseci sve napravi kao što je spomenuto, no dodaj i pet laganih pokreta pritiska palcem kao u videu. To neka traje sedam minuta. Na kraju kruži lagano palcem po stopalu, također sedam minuta.

Kod beba starih osam do deset mjeseci dodaj i masažu svakog prstića zasebno u trajanju od deset minuta. 

VAŽNO! Pričaj nešto svojem djetetu dok mu masirate stopala.

Masaža bebe Možda te zanima... Masaža u 4 koraka ublažava bolne grčeve kod beba Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.