Beba 04. srpnja 2024.

Beba nije htjela prestati plakati u autu, a onda je mama napravila – selfie

Foto: Instagram
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nekad kad pomislimo da baš ništa ne pali i da se moramo pomiriti s nekim dramama roditeljstva sve dok ne prođe ta faza, tad upali – najjednostavniji mogući trik…

Svaki roditelj zna da je roditeljstvo nekad jednostavno snalaženje i isprobavanje trikova koji bi mogli upaliti kako bi to isto roditeljstvo bilo što bezbolnije i jednostavnije. A uglavnom nije jednostavno i uglavnom pred nas stavlja izazove koji nas nekad mogu doslovno izludjeti. Ono što je najvažnije je da – nema univerzalnog recepta niti za jedan problem. Zato je uvijek dobro čuti razna rješenja za različite probleme, pa isprobavati dok neko ne upali.

Možda te zanima... Zašto je važno da se djeca voze u autosjedalicama i što napraviti da je dijete prihvati? Vrtić

Vožnja bebe u autosjedalici je jedan od čestih problema, posebno u onom dijelu kad beba postane svjesnija svega, a još se uvijek vozi okrenuta prema natrag. Zapravo, ključni problem u toj priči je taj što dijete ne vidi mamu. Dobro, ne vidi nikog, ali znamo svi da je najveći problem kad – ne vidi mamu.

Jedna je mama dokazala da je nekad potrebno doslovno samo to – da beba vidi mamino lice. Mama Jacquie Ciccone bila je na rubu živaca zbog histeričnog plača njihove 5-mjesečne kćeri za vrijeme vožnje u autu. Tada je suprug Matthew došao na genijalnu ideju – snimio je fotografiju nasmijane Jacquie u poprilično krupnom planu, uvećao i razvio fotografiju, i stavio je na naslon sjedala na mjesto gdje je najvidljivija bebi. Drugim riječima, sve što beba vidi iz svojeg 'jaja' jest nasmijana mama.

I upalilo je!

Prije tog, pokušali su sve - dude, pjevanje, uređaj za šumove, nasmijavanje starijeg brata… Ništa nije upalilo. Ona je htjela – mamu.

A ima li to uporište u znanosti? Pa, ustvari ima. Bebe do 6 mjeseci starosti još uvijek smatraju da su mame produžetak njih samih, odnosno još se ne smatraju odvojenom jedinkom. Kad se odvoji od mame, ima neki oblik kratke separacijske krize, pa onda – plače. U tom razdoblju beba zna samo jedno – ono što joj sad u tom trenutku treba. A mama je ta koja te potrebe uvijek zadovolji.

Snimka koju je mama objavila na Instagramu pogledana je više od 65 milijuna puta, a prikazuje malenu u autosjedalici kako se smješka, hihoće i guguće dok gleda sliku mamina nasmijanog lica. Uz video, mama je napisala:

„Kada vaša beba mrzi auto, ali voli vaše lice. Hvala mom mužu na ispisu ove zastrašujuće fotografije i na ideji. Volimo te.“

Dakle, svi koji imaju problem s uplakanom bebom u autu sad mogu na svoj popis mogućih rješenja dodati još i ovo!

Možda te zanima... Uspavljivanje bebe u autu: Znanstvenici izračunali koliko kilometara godišnje roditelji pređu Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Vezani članci