Beba Razvoj u 1. godini 26. svibnja 2022.

7 tehnika za smirivanje i uspavljivanje bebe u trenu

Foto: Shutterstock ;Kako uspavati bebu?
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Savjeti koji će tvojoj bebi pomoći da brže utone u san...

Kako bi tebi i mališanu olakšali noćni san, Bright Side dijeli najpopularnije savjete koje biste sami isprobali. Ipak, imaj na umu da svaka beba ima svoj karakter i potrebe te različito reagira na utjecaje okoline. Najvažnije je pronaći metodu koja najbolje odgovara i mami i bebi!

Nježna masaža lica

Jagodicama prstiju nježno masiraj bebino lice, malim pokretima. Započni palcima iznad djetetovih usta i pomazi ga prema čeljusti. Ponovi isto od središta brade prema čeljusti. Također, palčeve možeš spustiti iznad sljepoočnica prema nosu i preko čela.

Pogladi ju po licu maramicom

Jedan je tata objavio viralni video u kojem pokazuje jednostavan trik za uspavljivanje. U videozapisu, tata nježno i lagano prelazi maramicom preko lica svoje bebe, a beba potom zaspi u nekoliko sekundi. Ipak, važno je imati na umu da su sve bebe različite, a neke bi ova radnja mogla dodatno uznemiriti.

Hranjenje u polusnu

Ova  tehnika može biti korisna jer pomaže djetetu da prespava noć na način da sprječava da se probudi gladno. Trebala bi hraniti bebu neposredno prije odlaska u krevet.

Možda te zanima... 10 najvećih pogrešaka kod uspavljivanja djeteta Beba

Isprobaj metodu "riječ s dva slova".

Možda ćeš primijetiti da korištenje zvukova poput "oomm", "hhmm" i "shh" može pomoći u smirivanju bebe. Takvi zvukovi djeluju utješno jer vrlo često zvuče poput majčine krvi koja cirkulira oko maternice, zbog čega se preporučuje ponavljanje tih zvukova otprilike 80 puta u minuti.

Voda iz slavine

Voda koja polako teče može imati umirujući učinak. Možeš pokušati pustiti vodu da teče iz slavine dok dijete držiš blizu umivaonika.

Neke bebe vole buku

Suprotno onome što možda misliš, neke se bebe opuštaju šumovima i vibracijama iz okoline. Dakle, obavljanje poslova, poput usisavanja i drugih stvari koje obično stvaraju buku, može pomoći bebama da konačno utonu u san. Također možeš pokušati koristiti ambijentalne zvukove, poput ventilatora.  Naravno, trebala bi paziti da glasnoću smanjiš na minimum.

Pogladi ju od čela do vrata

Pokrijte rukom djetetovo lice i lagano ga počni milovati. Prolazi rukom od  čela do zatiljka polaganim ritmičnim tempom, usklađenim s tvojim udisajima.  Kontakt kože na kožu, pomoći će joj da ju razuvjerite svojom prisutnošću i pružite joj sigurno, toplo i ugodno okruženje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sudocrem UK (@sudocrem)

Kojim metodama ti smiruješ svoju bebicu? Napiši nam!

Možda te zanima... Smiješno i poznato: 7 misli koje ti mogu proći kroz glavu dok beba spava na tebi Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.