Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 03. ožujka 2022.

Jednostavni trik za smirivanje djeteta koji djeluje svaki put

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Sjeti se ovog sljedeći put kad ne budeš mogla umiriti ili utješiti svoje dijete.

Roditelji male djece obično su preplavljeni savjetima – i to većinom onih neželjenim. No, jednostavan trik jedne majke postao je viralan zbog svoje praktičnosti i mudrosti. Stoga, sljedeći put kada ćeš krenuti smiriti i utješiti svojeg mališana, iskušaj ga! 

Jennifer Batchelor svoju je priču prvotno podijelila na Instagramu. "Stavi dijete u vodu ili ga izvedi van", započela je tekst objave i nastavila kako je to bio "prvi koristan roditeljski savjet koji sam ikad dobila".

Možda te zanima... Genijalno: U pet crteža mužu pokazala zašto se mame bude neispavane Roditelji

"Ne sjećam se koliko je moj sin dana bio star kad sam u suzama nazvala svoju majku i rekla: 'Ništa ne uspijeva; ne znam što da još pokušam!' Nije gladan, ni pospan, ni mokar." 

"Pokušaj ga okupati", predložila joj je majka. "Ili ga obuci i odvedi van na svjež zrak.“

Njen savjet bio je i ostao - tako jednostavan, ali i učinkovit. On ne vrijedi samo za novorođenčad, već i za nešto veće mališane, a Batchelor ga koristi već desetak godina.

Ove namirnice djeca trebaju jesti za bolji san

Iako on očito nije rješenje za svaki problem s kojim će se roditelj ikad suočiti, ovaj savjet učinio je čuda za njezinu obitelj. "Ne mogu drugima dati savjet o rasporedu spavanja ili hranjenju niti o igračkama koje je odobrio Montessori. Ne znam što ćemo učiniti s Tik Tokom i Snapchatom za nekoliko godina. Ali, kad moje dijete počne plakati i neutješno je, ovaj savjet zaista je najbolji!“, prenosi Motherly.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.