Beba Dojenje 28. ožujka 2018.

Stop cenzuri: Prekrasne fotografije dojenja koje osnažuju nove mame

Foto: Facebook/Trina Cary Photography
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kada je fotografkinja i doula Trina Cary pozvala četrnaest majki dojilja na snimanje, nije očekivala da će snimiti tako prekrasnu i osnažujuću seriju fotografija

Kao fotografkinja i doula, Trina Cary, konstantno vidi koliko je nevjerojatno žensko tijelo i koliko su snažne nove mame. No, ova fotografkinja iz Kanade također zna da se ne osjeća svaka mama osnaženo tijekom svog postporođajnog putovanja, posebno ako doji i Trina je upravo to htjela promijeniti. Kako bi 'uhvatila' tu čaroliju, ona je pozvala raznoliku skupinu majki dojilja i njihove djece na snimanje fotografija na plaži, a rezultati su prekrasni!

Možda te zanima... Intimne fotografije pokazuju snažnu vezu majke i djeteta Vrtić

Iako njezino snimanje originalno nije trebalo sadržavati golotinju, jedna mama je pitala fotografkinju može li se skinuti i polako se cijela skupina samoinicijativno pridružila mami. "Najbolji, najčarobniji dio je bio kad su sve mame skinule odjeću sa sebe, počele trčati i zajedno se smijati. Nisam mogla obrisati osmijeh s lica, prekrasno mi je kako su potpune strankinje zajedno istupile i podržale jedne druge. Cijela večer bila je puna ljubavi, podrške i osnaživanja", rekla je fotografkinja. 

Trina sama još uvijek nije majka, ali divi se novim mama i želi ih slaviti. "Snimam ovakve fotografije jer obožavam žene. Fotografkinja sam, ali i doula i dojenje je nešto što mi je jako blisko srcu. Iako još uvijek nemam djece, jednog dana ću sigurno imati."

'Nadam se da se kroz fotografije osjeti ljubav koja zrači iz ovih žena, strankinja koje su postale prijateljice, u jednoj zajedničkoj večeri hranjenja svojih malih anđela'

Fotografkinja je planirala snimiti fotografije tijekom punog mjeseca, ali oblaci su smetali ostvarenju njezine vizije. Bez obzira na to, cijelo snimanje ispalo je moćnije nego što je očekivala upravo zbog povezanosti koju su ove mame stvorile između sebe. "Četrnaest prekrasnih i snažnih žena došlo je na snimanje. Neke poznajem, neke sam tek upoznala. Svaki put kad oformim neku skupinu za snimanje, ostanem zapanjena kako se odmah sprijatelje i prihvaćaju te podržavaju jedni druge tako slobodno i otvoreno. Jednostavno obožavam biti dio toga", govori Trina. 

Možda te zanima... Fotografije tandemskog dojenja dokazuju da mame mogu sve Beba

Osim što su žene bile različitih godina, bilo je i beba, ali i djece od 18 mjeseci i više. "Bila sam apsolutno uzbuđena vidjeti mame kako doje i ne samo novorođene bebe. Počašćena sam što sam imala priliku čuti njihova putovanja i shvatiti kako neka od njih nisu bila nimalo lako. Nadam se da će se žene, kad vide ove fotografije, nasmijati. Nadam se da će osjetiti ljubav koja zrači iz ovih žena, strankinja koje su postale prijateljice kroz podržavanje i ohrabrivanje, u jednoj zajedničkoj večeri hranjenja svojih malih anđela", govori fotografkinja. 

Mama napravila prekrasnu seriju fotografija 'Boginje dojenja'

'Ako mogu pomoći ženama da nauče voljeti svoje ožiljke, strije, višak kože i kvržice - i hoću!'

"Imala sam nekoliko problema s društvenim mrežama i cenzurom s bradavicama, dječjih guza i slično i bile su zabranjene zbog nekog razloga više puta. Nije prvi put da se borim protiv Facebooka/Instagrama i cenzure", rekla je i dodala kako je njezin cilj osnažiti i proširiti ljubav diljem svijeta jer kako ističe - 'trebamo manje osude, a više prihvaćanja'.

Helen Carmina Photography Možda te zanima... Stop cenzuri majčinstva: ovo su stvarna ženska tijela Roditelji

"Želim da se žene diljem svijeta udruže. Želim stvoriti snažnu, otvorenu zajednicu punu ljubavi u svojim fotografijama. Ako mogu pomoći ženama da nauče voljeti svoje ožiljke, strije, višak kože i kvržice - i hoću! Sve smo mi prekrasne na svoj način i vrijeme je da se prestanemo uspoređivati. Sve smo jedinstvene i to je predivno. Ono što je važno je da podržavamo i ohrabrujemo jedna drugu kako bi vidjeli ljepotu koja je u nama", zaključila je na kraju fotografkinja. 

'Nakon što sam rodila četvrto dijete, shvatila sam da je žensko tijelo nevjerojatno'

Zena nakon poroda Možda te zanima... Intimne fotografije pokazuju kako izgleda žensko tijelo nakon rođenja troje djece u godinu dana Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Vezani članci