Roditelji Sretna mama 21. veljače 2017.

Prekrasne neretuširane fotografije žena nakon poroda

mama majka beba postporođajno tijelo
Foto: Facebook/Liliana Taboas/Divine Mothering
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Fotografkinja Liliana Taboas s portala Divine Mothering pokazala je kako mame stvarno izgledaju nakon poroda sa željom da ih učini ponosnima na svoje tijelo

Vidjevši svoje golo, postporođajno tijelo po prvi put, mnogim mamama može biti pravi šok. A gledajući svoja tijela u ogledalu, mnoge žene pomisle hoće li ikada ponovno izgledati kao prije trudnoće i prije poroda. Lako je biti uhvaćen u ove vrste razmišljanja s obzirom na to kako su nove mame preplavljene fotografijama naizgled savršenih slavnih mama koje praktički par dana nakon poroda izgledaju kao da su zadnjih mjeseci trčale maraton.  

Zato je fotografkinja Liliana Taboas s portala Divine Mothering htjela prikazati različite fotografije novih mama i kako one stvarno izgledaju nakon poroda. 

4th Trimester Bodies Možda te zanima... Bez cenzure: Ovo su realne fotografije žena nakon poroda Roditelji

No, fotografije koje je Liliana Taboas objavila u svojoj novoj knjizi "Ja ću uvijek biti tvoja majka", prikazuju mnogo više nego ženska tijela nakon poroda. Ona je njima htjela poručiti kako je u redu izgledati kao stvarna osoba nakon rođenja djeteta.

Zapravo, prema Liliani, vrijeme je da se napokon makne fokus sa ženskih tijela i kako ona izgledaju nakon poroda te da se prebaci na ono najbitnije: novi život koje su mame upravo podarile! 

mothers beauty Možda te zanima... Ljepota majke: Ovo su tijela stvarnih žena nakon poroda Beba

"Želim da žene budu ponosne na svoja tijela," rekla je u intervjuu za BabyCenter. "Želim da vide ljepotu u ženskom obliku koju ja vidim. Majke su nevjerojatan simbol ljubavi i njegovanja, ali ženska tijela su prečesto svedena na formu seksualnosti. Želim podsjetiti žene da su njihova tijela mnogo više od toga; one su jake, moćne njegovateljice. Majke moraju biti ponosne na ono što su njihova tijela učinila i to treba prenijeti na sljedeću generaciju." 

mama bikini Možda te zanima... Bikini je neprimjeren za ženu nakon poroda? Pročitajte reakciju mame na ovaj komentar Beba

Liliana priznaje kako može biti teško osjećati se dobro o svom tijelu nakon rođenja djeteta. No, isto tako tvrdi da bi svi trebali voljeti samog sebe i da žene trebaju pronaći svoju ljepotu u svim fazama života.Ta, takozvana ljubav za samog sebe, počinje još u razdoblju djetinjstva. Njezina knjiga zapravo je i namijenjena djeci, odnosno kako bi pomogla mamama da nauče djecu o tome kako se tijelo mijenja tijekom života i kako uvijek trebamo prihvatiti i voljeti samog sebe. 

"Knjiga je napisana iz perspektive majke koja govori djetetu o svojem putovanju u majčinstvo. A majčinstvo i veza između majke i djeteta je vječna," zaključuje Liliana.

My favorite part of this project was that it brought together so many women who wanted to make a difference in how...

Posted by Divine Mothering Community on 11. lipnja 2016

Motherhood transforms our hearts, bodies and minds. Together both mother and child are born into a new existence, new...

Posted by Divine Mothering Community on 9. lipnja 2016

Again, a huge HUGE thank you to the amazing women who got in front of the camera for Liliana Beatriz Fotografia and made...

Posted by Divine Mothering Community on 11. lipnja 2015

It's amazing how our hearts can grow and stretch and make space for these new people. One of the lessons of having...

Posted by Divine Mothering Community on 9. lipnja 2016

I've been daydreaming about about this new space, a sacred space. A space birthed by Divine Mothering, but entirely new....

Posted by Divine Mothering Community on 7. lipnja 2016

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.