Beba Mama poslije poroda 25. svibnja 2019.

Foto: 9 prekrasnih poruka iza ožiljaka od carskog reza

Foto: Instagram/littlewhale3
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Donosimo prekrasne fotografije žena koje su rodile carskim rezom i pokazale kako način na koji rodite nije ni približno važan kao činjenica da ste donijeli živo biće na svijet

Bez obzira na koji način rodite, vaginalno ili carskim rezom, donosite živo biće na svijet. Žene koje su rodile carskim rezom, ponekad se osjećaju kao da su propustile porođaj kakav su očekivale ili se srame što su bile podvrgnute carskom rezu.

ožiljak, carski rez, tijelo Možda te zanima... Novi razlog da budete ponosni na ožiljak od carskog reza Beba

Upravo zbog takvih i sličnih osjećaja, u posljednje vrijeme mame sve više pišu o carskom rezu i objavljuju fotografije svojih ožiljaka. Njihove nevjerojatne fotografije i priče, dokaz su da način na koji rodite nije ni približno važan kao činjenica da ste rodili. Ovo su neke od tih priča:

1. "Na kraju krajeva, želim da se žene osjećaju osnaženo. Želim da se osjećaju da su imale prekrasan porod, bio on vaginalni ili carskim rezom. Kod kuće ili u bolnici. Trebamo podupirati sve vrste porođaja."

 

A post shared by Hillary (@hillarycoke) on

2. "Bit ću zauvijek zahvalna za ovaj ožiljak jer sam tako donijela svoju malenu damu sigurno na ovaj svijet."

 

A post shared by Danika Little (@danika_little) on

3. "Sve smo mi majke, bez obzira kako dobile našu djecu. Ovaj ožiljak za mene izmamljuje osmijeh. Osmijeh jer sam tako rodila svog Giovannija. Uspomena na mojoj koži, zauvijek."

4. "Moj mekani trbuh. Ova rastegnuta tetovaža. Ove linije ljubavi. Ova obješena koža preko mog ožiljka. To su vječni podsjetnici na dva prekrasna života koja sam stvorila. Ovo je moje 'mama tijelo' i nosim ga s ponosom."

5. "Nemojte zaboraviti da je vaša priča vrijedna. Nije lijenost ili lakši put i nemojte nikome dopustiti da vam kaže suprotno."

 

A post shared by RiotBoi (@r1o7boi) on

6. Povratak u teretanu nakon porođaja, a posebno nakon operacije, zna biti težak, no ova mama uzbuđeno korača prema naprijed, dva mjeseca nakon carskog reza

7. Uz ovu preslatku fotografiju iz kade, mama je jednostavno napisala: "Oznaka rođenja."

 

A post shared by Em Jai (@__goldielocks__) on

8. Ova mama na fotografiji drži svoju bebu kao da je još uvijek u njezinom trbuščiću te u isto vrijeme slavi rođenje kćeri i svoj ožiljak od carskog reza 

 

A post shared by Sarah Savona (@sarah_savona) on

9. Mama petero djece napisala je prekrasnu poruku svim mamama: "Bila sam tako mlada i naivna i nisam mogla shvatiti ljepotu koju je moje tijelo tada postiglo. Jedan vaginalni i tri carska reza nakon toga i napokon shvaćam. Biti mama je dovoljno teško. Zašto se moramo podijeliti na jedno ili drugo? Zašto uspoređivati?"

 

A post shared by Briana Klink Macon (@littlewhale3) on

Mario Podobnik ginekolog Možda te zanima... Vodič kroz carski rez Trudnoća trudnica, beba, brat, starije dijete Možda te zanima... Koliko treba čekati za iduću trudnoću nakon carskog? Trudnoća

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.