Roditelji Sretna mama 14. listopada 2015.

Mame o svojim grudima, bez cenzure!

dojke
Foto: missMAMA
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Volite li svoje grudi, kao dio sebe, baš takve kakve jesu, i brinete li se o njima? Četiri žene - tri mame i jedna koja će to tek postati - podijelile su s nama fotografije svojih grudi i opisale kako je majčinstvo utjecalo na to kako ih sada doživljavaju

dojke | Author: missMAMA Foto: missMAMA

Opuštene, ali lijepe

Grudi su mi možda malo opuštenije nakon što sam prestala dojiti, ali koga briga dok postoje grudnjaci. Još uvijek su lijepe. Podržavam dojenje, ali mora se priznati da je to naporan, 24-satni posao koji ne mijenja samo oblik grudiju, nego i naš odnos prema njima. Nije mi više toliko važno kako izgledaju, važnije je da je moja beba sretna. Što se tiče seksualnog života, kada sam dojila, grudi su mi bile nešto osjetljivije na dodir i ponekad bolne, no sada je opet sve po starome. Najljepši je osjećaj kada, nakon cjelodnevnog trčanja za obavezama, skinem grudnjak.

dojke | Author: missMAMA Foto: missMAMA

Svakakve i svoje

Prošle smo puno nevoljenja sebe. Pokušavale smo se svidjeti, utegnuti, zategnuti, biti male, biti velike. Na kraju svega i nakon svega, dopušteno nam je biti onakve kakve jesmo. Mekane, ženstvene, nježne... Zavodničke, strastvene, željne dodira... Njegujuće, tople, pune mlijeka, majčinske... U konačnici: svakakve i svoje.

Recept: Ljubav prema sebi
Količina: Svakog dana još malo više
Do kada: Zauvijek

dojke | Author: missMAMA Foto: missMAMA

Moje!

Nakon četiri godine dojenja, moje cice su napokon opet moje. Moj sin ih je smatrao svojima, znali smo se i svađati oko toga"To su moje cice!" "Ne, moje su!" Nekad bi se uključio i muž: "Ova je moja!" Sad su ipak samo moje i to je stvarno dobar osjećaj.

dojke | Author: missMAMA Foto: missMAMA

Sramežljiva dojka

Uvučena bradavica -  razlog za brigu ili ne? Uopće nisam razmišljala o tome sve do trenutka kad sam konačno osjetila da je vrijeme za majčinstvo. Unatoč redovitom pregledu, doktori su rekli da se ne trebam brinuti oko toga no to me i dalje nekako kopka. Hoću li moći dojiti? Hoće li se ta povučena bradavica otvoriti prilikom dojenja i hoće li sve biti ok. Nadam se da hoće.

 

Kako svaka mama ovog vikenda može uštedjeti novac?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.