Beba Mama poslije poroda 02. srpnja 2023.

Foto: Kako izgleda tijelo 3 dana prije i 3 tjedna poslije poroda

Foto: Instagram/krisrosulli
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nakon što joj je dojadilo gledati retuširane fotografije postporođajnih tijela koja je viđala na društvenim mrežama, jedna mama odlučila je podijeliti svoju stvarnost

Mama Kristen Sullivan objavila je na Instagramu fotografiju sebe tri dana prije nego što je rodila svoje drugo dijete, i usporedila je s fotografijom tri tjedna nakon poroda, kako bi prenijela važnu poruku.

"Dijelim ovo kako bih pokazala mamama da ponekad nije važno jeste li mršavi, jedete li pravilno i jeste li vježbali tijekom trudnoće jer ponekad vaše tijelo raste na način da vam jednostavno ne dopušta da se 'oporavite' u 3 tjedna", napisala je ova mama. 

 

It took me 4 days to decide whether or not to share this. But recently there have been moms reaching out to me based on some things I've shared, so here goes. The left pic is 3 days before I delivered Gavin (my 2nd child), the right pic is 3 weeks postpartum. I'm sharing this to show moms that sometimes it doesn't matter if you're thin, ate right and exercised during pregnancy, sometimes your body grows in such a way that simply doesn't allow you to "bounce back" in friggen 3 weeks. I feel like all I've been seeing is new moms sharing their amazing postpartum bods, 11 days after birth, 2 weeks after birth, etc. And while that's wonderful for them, for many others, KNOW that it's not realistic! While I won't be totally sure till 6 weeks, I have a strong feeling that I've got #diastasisrecti (separation of the abs), in which case I'm determined to get the PT I need to heal. I've also been wearing a postpartum corset for extra support. But in the meantime, I'm giving my body a chance to breathe. Did you SEE how far my belly stretched?! There is no race to bounce back moms. We'll get there!! #postpartum

A post shared by Kristen Sullivan (@krisrosulli) on

"Osjećam se kao da konstantno gledam nove mame koje dijele svoje nevjerojatne postporođajne fotografije, 11 dana nakon poroda, dva tjedna nakon poroda itd. I iako je to super za njih, za mnoge druge mame, to jednostavno nije realno", dodala je. 

trbuh, žena, doktor, liječnik Možda te zanima... Razdvajanje trbušnih mišića ne ovisi o kilogramima u trudnoći ni o vrsti poroda Beba

Kristen je objasnila da ima diastasis recti, odnosno primijetila je razdvajanje trbušnih mišića koje se događa mnogim ženama nakon poroda i zbog tog stanja, nosila je postporođajni steznik koji joj je pomagao u oporavku trbušnih mišića. "No, u međuvremenu, dajem svojem tijelu priliku da diše. Jeste li vidjeli kako se jako moj trbuh rastegnuo?! Ne postoji utrka za oporavak novih mama. Doći ćemo i mi do toga!"

trbuh Možda te zanima... Treba li vam steznik nakon poroda? Beba

Objasnila je kako je htjela podijeliti ove fotografije zbog drugih postporođajnih fotografija koje je viđala na Instagramu: "Jednostavno se čini kako u posljednje vrijeme ima jako puno fotografija koje pokazuju samo fit mame, koje imaju ravan trbuh dva tjedna nakon poroda i izgledaju savršeno u bikiniju. Super zbog njih i podržavam ih u tome. Ipak, druga polovica mama ne oporavlja se tako lako i htjela sam pokazati da je i ta druga strana u potpunosti normalna i savršena."

"Umjesto da smo zabrinute oko toga da vratimo svoje tijelo natrag odmah nakon poroda, trebamo se fokusirati na iskorištavanje dragocjenog vremena za maženje s našim nevjerojatnim bebicama koje smo stvorile s našim tijelima u 9 mjeseci", zaključila je ova mama. 

Trbuh nakon poroda Možda te zanima... Dani, tjedni, mjeseci: Kako se trbuh smanjuje nakon poroda? Beba

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.