Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 29. lipnja 2017.

Intimne fotografije pokazuju snažnu vezu majke i djeteta

Foto: Facebook/Trina Cary Photography
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Produženo dojenje je praksa na koju se često gleda s osuđivanjem. No, za mamu koja je nedavno sudjelovala u hrabroj, intimnoj i prekrasnoj seriji fotografija, najmanje je važno što drugi misle o tome

"Ne osjećam se često osuđivano", rekla je mama Domonique o dojenju svoje 2,5 godine stare kćeri Blessing. "Kada se to i dogodi, obično je zamaskirano u pitanju poput 'I, kako dugo planiraš dojiti?'. To pitanje postavljaju kao da bi trebala postojati prirodna granica."

Iako je planirala dojiti svoju kćer dvije godine, sada govori kako ne želi prestati i dodaje kako je to vrijeme koje ih zbližava, vrijeme koje im nitko ne može oduzeti. "Komuniciramo bez izgovaranja riječi u tim trenucima."

mama sin Možda te zanima... 'Dojila sam dijete do tri i pol godine iako su se svi zgražavali' Vrtić

"Mislim da za mene produženo dojenje znači vrijeme za kojim nikada neću žaliti. Nisam sigurna kada ću prestati. Primijetila sam da mi se tijelo više umara dok dojim, pa ćemo vidjeti kako će ići...1 mjesec, 6 mjeseci, 2 godine...kada će se činiti kao pravo vrijeme."

Domonique kaže da je htjela imati ove trenutke za uspomenu iz jednog razloga. "Željela sam imati uspomene dojenja upravo iz ovog razdoblja, kako bi zabilježile naše osjećaje, našu povezanost. Kada ću gledati ove fotografije kao starija žena, želim se prisjetiti izbora koje sam napravila, trenutaka koje smo imale, stvari koje sam učinila, sve samo zbog nje."

Možda te zanima... Mama trogodišnjaka: 'Ništa ga ne smiruje bolje od dojenja' Vrtić

"A, ako još nešto izađe iz ovih fotografija, ako osnaže žene, majke, pa čak i očeve, bit će to prekrasan dodatak", dodaje Domonique.

Možda te zanima... Znakovi koji pokazuju da si spremna prestati dojiti Beba

 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.