Beba Dojenje 31. listopada 2018.

I tate će uskoro moći dojiti bebe uz pomoć 'prsne hranilice'

Foto: Instagram/marieclairespringham
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Studentica produkcijskog dizajna iz Velike Britanije dizajnirala je opremu za dojenje namijenjenu tatama, a koja bi se uskoro mogla pojaviti na tržištu

Unatoč činjenici da su partnerstva postala ravnopravnija posljednjih godina, mame i dalje nose veći teret roditeljstva. Istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Marriage and Family pokazalo je da se uz posao, kućanske poslove i brigu o djeci - rad majki povećava za 21 sat tjedno dok se kod očeva taj rad povećava za samo 12 i pol sati tjedno.

Možda te zanima... Majčinstvo je poput dva posla na puno radno vrijeme Roditelji

Jedan od nekoliko faktora koji pridonosi ovoj neravnoteži svakako je dojenje, ali studentica dizajna iz Velike Britanije svojim proizvodom želi pomoći budućim roditeljima kako bi ujednačili svoje roditeljstvo.

'Chestfeeding kit' - 'prsna hranilica' za tate

Naime, Marie-Clarie Springham dizajnirala je opremu za očeve koju je nazvala 'chestfeeding kit', tzv. prsnu hranilicu koja bi trebala biti dostupna na tržištu za nekoliko godina.

Njezina oprema uključuje zalihu hormona progesterona koji bi muškarci počeli uzimati jednom dnevno kada otkriju da su njihove partnerice trudne. To bi stimuliralo proizvodnju mliječnih žlijezda. Zatim, šest tjedana prije nego se beba rodi, očevi bi uzimali drugi hormon, domperidon, kako bi potaknuli prolaktin, hormon koji aktivira proizvodnju mlijeka. Oprema također uključuje pumpicu i prsluk koji izgleda kao grudnjak za dojenje

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marie-Claire Springham (@marieclairespringham) on

Tata 'doji' svoju novorođenu bebu jer mama ne može

"Ovaj projekt počeo je kada sam naučila kako se uopće ne govori o problemu mentalnog zdravlja i novih roditelja", rekla je Marie i dodala kako je bila šokirana kada je saznala da više od polovice žena ima emocionalne probleme tijekom trudnoće i poslije poroda, ali i da novi očevi također mogu patiti te iskusiti osjećaje straha, isključivanja i nemogućnost povezivanja s bebom

"Nakon što sam naučila da je uobičajeni okidač postporođajne depresije zapravo pritisak dojenja, osmislila sam ovu opremu koja će pomoći parovima da podržavaju jedni druge, ali i svoje nove bebe", dodala je dizajnerica. 

Možda te zanima... Iz muške perspektive: Sve što nisam znao o dojenju Roditelji

Ona na svoj proizvod gleda kao na 'empatijski alat' koji omogućuje tatama da imaju aktivniju ulogu u prvim mjesecima djetetovog života te dopušta mamama da odbace neke od pritisaka i dužnosti roditeljstva. "Nadam se kako će ovo osnažiti nove roditelje da međusobno budu veća podrška u ovom, toliko nevjerojatnom razdoblju njihovih života."

Svakako treba spomenuti da je dizajnerica nedavno pobijedila na prestižnom natjecanju dizajnera u Londonu i time dokazala kako njezina ideja već dobiva priznanja iako sam proizvod još neko vrijeme neće biti dostupan na tržištu.

tata beba Možda te zanima... 6 načina kako se novi tate mogu povezati s bebom Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Vezani članci