Trudnoća Planiranje trudnoće 29. lipnja 2023.

10 znakova da će tvoj partner biti dobar tata

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Postoji nekoliko zanimljivih karakteristika koje pokazuju da je muškarac s kojim ste u vezi dobar "materijal" za tatu

Kada planiraš zajednički život s partnerom, razmišljaš o tome kako će sve to izgledati, hoće li on biti dobar otac tvojoj djeci… Postoji nekoliko karakteristika koje pokazuju da je on dobar “materijal” za tatu.

1. Obavlja kućanske poslove

Naravno, ne računate na to da će on sve raditi umjesto vas, ali ako pokazuje volju da ponekad obveze, poput spremanja hrane ili brisanja prašine u kući preuzme na sebe, to je svakako dobar znak. Nije poanta u tome što će tko napraviti, već je važno to što je on voljan aktivno  i ravnopravno sudjelovati u zajedničkom životu.

tata beba Možda te zanima... Koliko nam partneri pomažu oko djece i kućanskih poslova? Roditelji

2. Funkcionira pod pritiskom

Kada se nađete u nekoj teškoj situaciji, sigurno želite računati na podršku svog partnera, a ne na nekoga tko će sjesti pokraj vas i plakati. Muškarac koji se može snaći kada je pod pritiskom ili u nekoj stresnoj situaciji vjerojatno će moći i umiriti bebu kada zaplače u tri sata ujutro.

3. Brine o tvojim potrebama

Nitko od partnera ne traži ispunjenje neostvarivih želja, ali ako on brine o vašim potrebama i želi učiniti sve što može da vi budete zadovoljni, jasno je da je spreman uložiti u vašu vezu i zajednički život. To što brine o vama znači da nije sebičan, kao i da će dati sve od sebe da bi se dobro brinuo i o vašoj djeci.

josh streeter Možda te zanima... Prekrasna poruka budućeg tate: 'Trudnoća je najvažnije iskustvo u životu muškarca' Roditelji

4. Odgovoran je

Obratite pažnju na njegovo ponašanje – ukoliko je jedan od onih muškaraca koji uredno plaćaju svoje račune, razmišlja o tome je li ponio sve što mu je potrebno za predstojeće putovanje… znači da je odgovoran i da će takav biti prema vašoj djeci. U svakom slučaju, ne možete očekivati od nekoga tko je kao “muha bez glave” da će sutra moći voditi računa o djeci.

5. Ima kućne ljubimce

Možda vam se čini potpuno nevažnim, ali muškarac koji je imao ili ima kućnog ljubimca navikao je razmišljati o još nečijim potrebama, a ne samo o svojima. Briga o tome je li ljubimac sit i iskustvo u čišćenju dlaka, izmeta… nisu isto što i očinstvo, ali su dobra osnova za tu “ulogu”.

6. Zabavan je

Ako dijelite smisao za humor i on vas zna nasmijati onda kada vam nije ni do čega, to znači da će biti brižan i zabavan tata, ali i da će svojim komentarima i ponašanjem znati uljepšati vam dan.

kristijan janušić Možda te zanima... Kako je tata koji je raznježio Hrvatsku lagao na porodu Roditelji

7. Odlučan je

Kada odlučite započeti zajednički život, važno je da znate kako u svakom trenutku možete računati na podršku svog partnera. Zato vam treba samostalan i odlučan muškarac, a ne onaj koji prije svakog odlaska do dućana još uvijek zove mamu da joj se javi. Kada budete imali bebu, muškarca koji je samostalan i snalažljiv nećete morati zvati svake dvije minute da mu objasnite kako se mijenjaju pelene, gdje stoji hrana za dijete…

8. Ponekad ti se suprotstavlja

Naravno, samo onda kada stvarno niste u pravu. Možda to zvuči kao da ćete se češće svađati, ali poanta je u tome da vas on svojim suprotstavljanjem i izražavanjem svog mišljenja spusti na zemlju onda kada je to potrebno. Također, ovakvo ponašanje će mu sasvim sigurno pomoći u odgoju djeteta, osobito kada uđu pubertet.

Možda te zanima... Foto: Je li ovo idealna podrška partnera mami nakon poroda? Beba

9. Osjećajan je i dobar

Jednostavno, ako vaš partner ne odbija bilo kome pomoći kada može, brine o tome da (ne)namjerno ne povrijedi druge, možete računati na to da će vašu djecu naučiti pravim vrijednostima. Zar to i nije najbitnije?

10. Želi biti dobar tata

Jedno je sigurno – kada vaše prvo dijete dođe na svijet i nemate iskustva u roditeljskoj ulozi, važno je da znate da on barem želi biti dobar otac i da će dati sve od sebe da to i ostvari.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.