Vrtić 27. svibnja 2024.

Mama pohvalila: 'Taj tata je tako dobro smirio sinov tantrum – nevjerojatno! Bravo za njega!'

Foto: Unsplash+
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nije lako nositi se s dječjim tantrumima, to je sigurno. Svatko od nas ima neku svoju taktiku, a nekad ni nemamo taktiku nego jednostavno izgubimo živce… Zato se još više divimo kad netko to odradi strpljivo.

Jesi li i ti od onih roditelja koji izbjegavaju odlazak u trgovine s djecom, samo da bi smanjili potencijalnu mogućnost i situacije za tantrume? Ili od onih roditelja koji imaju brojne priče i gotovo traume od tantruma i plača i drame u trgovinama? A onda jesi li od onih koji to smireno rješavaju, nakon dubokog udaha i s puno strpljenja? Ili od onih koji nemaju nimalo strpljenja?

Možda te zanima... Trebamo li disciplinirati djecu u javnosti? I kako ih prekoriti na „bezbolan“ način? Vrtić

Jedna mama osjetila je potrebu pohvaliti tatu koji je u trgovini jednog američkog trgovačkog lanca toliko strpljivo umirio svoje dijete koje je imalo tantrum da je ona sama ostala u čudu. Mama Cari Izaguirre je na svom TikTok profilu podijelila svoje oduševljenje tatinom postupkom i opisala kako je to napravio.

„Ovo je upućeno tati koji je upravo bio u Targetu sa svojim dječakom. Vi ste prolazili pored knjiga i sin se jako razljutio jer mu niste dopustili da uzme knjigu“, započela je Izaguirre u svom videu. „Mališan se počeo bacati posvuda. Samo ti želim reći - bravo. Napravio si nevjerojatnu stvar s njim.“

Otac je, prepričala je ona, odveo dječaka sa strane i zamolio ga da duboko udahne. Pritom je napomenula da to nije bilo u duhu meditacije i sličnog, nego jednostavno duboki udah. Tata je tada zagrlio svog uplakanog sina i izravno i jednostavno ga upitao: „Gdje smo sada?“

„U Targetu“, odgovorio je dječak.

„Na čemu stojiš?“ pitao je tata.

„Podu“, odgovorio je dječak.

„Je li to tepih ili su pločice?“ nastavio je tata.

„Pločice“, odgovorio je dječak.

Mamu koja je objavila video to je jednostavno oduševilo.

„Prizemljivao ga je, vraćao u stvarnost, bilo je kao 'Stari, sve će biti dobro'. I upalilo je“, rekala je mama u čudu. „Ovaj dječačić se tako brzo vratio k sebi i prestao plakati te je vodio ovaj stvarno sjajan razgovor sa svojim tatom. Bilo je nevjerojatno.“

@cari.izaguirre I legit felt like i was grounded and came back to reality at that moment😃 #parenting #incredible #toddler #shopping #grounding ♬ original sound - Cari ✨

Mama Cari smatrala je da je ovaj potez tate u Targetu vrijedan javne pohvale, jer ono nije izgubio živce što joj je uvijek teško padalo. „Ja sam uvijek bila ta mama koja je izgubila živce“, priznala je.

Inače, tatin pristup nalik je onom koji stručnjaci preporučaju kod napadaja panike – učiniti sve da se „vrati“ u stvarnost, u trenutak. Tako se često preporuča da se nabroji nekoliko stvari koje vidimo, nekoliko koje čujemo, koje možemo namirisati i slično. To služi kao svojevrstan klik koji nas izbaci iz tog raspoloženja u koje upadamo.

Slično je napravio i tata ispitivanjem gdje se dijete nalazi, kakav je pod i slično. Bravo za tatu!

Možda te zanima... Ova brza metoda će smiriti ispade bijesa kod djeteta Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.