Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 20. ožujka 2024.

Djeca koja imaju tantrume bit će bogatija i uspješnija u životu

Foto: Unsplash/Arwan Sutanto
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ako se dijete bori svim silama protiv tebe, ima tantrume i prkosi autoritetu - vjerojatnije će biti uspješnije u karijeri i obogatiti se, pokazuju ankete

Istraživanje objavljeno u Razvojnoj psihologiji pratilo je dohodak i obrazovanje djece koja su pohađala škole u Luksemburgu i utvrdilo da oni koji su se odupirali autoritetu i prkosili svojim roditeljima u mlađim godinama, skloni su ostati duže u školi, dalje se obrazuju i uspijevaju u karijerama. Druga studija Sveučilišta u Pennsylvaniji, također je podržala tu teoriju. Psihologica sa Sveučilišta Angela Duckworth rekla je da ako djeca pokažu osobinu ličnosti koju je od rane dobi označila "borbenom", vjerojatnije je da biti uspješniji u karijeri. Psihologinja je borbeno označila kao "ustrajnost i strast prema dugoročnim ciljevima".

Možda te zanima... 10 razloga zašto su temper tantrumi korisni za dijete Vrtić

Zato sljedeći put kada dijete satima ima tantrume koji traju i traju, možeš se utješiti činjenicom da će uskoro postati direktor ili liječnik!

Mnogi roditelji se pitaju je li vrištanje i cendravost normalni i prirodni dio razvoja. Psiholozi kažu da je! Djeca često nemaju riječi kojima bi izrazili svoje velike emocije ili osjećaje. Tantrumi su jedan od načina na koji djeca izražavaju i upravljaju osjećajima i pokušavaju razumjeti ili promijeniti ono što se događa oko njih.

Možda te zanima... Zašto je dobro pustiti dijete da bijes izbaci kroz suze? Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.