Trudnoća Trudnica 21. svibnja 2022.

Tate otkrivaju što bi voljeli da su znali o trudnoći

Foto: Shutterstock ; tate o trudnoći
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Anonimni tate podijelili su što su naučili o trudnoći zajedno sa svojim partnericama i što bi htjeli da su znali prije nego li se njihova beba rodila

Trudnoća je nevjerojatno, strašno, prekrasno i uzbudljivo devetomjesečno putovanje - za buduće mame, ali i za buduće tate. Kad bismo samo znali što nas očekuje! Zato je devet tata podijelilo lekcije koje su naučili o trudnoći i sve ono što bi htjeli da su znali prije rođenja bebe:

Spremniji ste nego što mislite

"Bit ćete preplašeni, preispitivat ćete sve što radite i bit ćete potpuno u redu. Kad je moja supruga bila trudna s našim prvim sinom, odlučili smo se na porod kod kuće. Složio sam se s tom odlukom jer znam da su ljudi to stoljećima radili. No, od bojanja zidova, odabira namještaja, tepiha, hrane, automobilskih sjedalica i slično - preispitivao sam sve što sam radio i priznajem da sam bio zabrinut sve dok supruga nije bila četvrti put trudna. Vjerujte mi, bit ćete dobro. Znam da zvuči poput klišeja, ali na kraju će sve biti u redu." - Trave H. 

par, želim dijete Možda te zanima... 6 znakova da ste spremni za dijete Trudnoća

Svaka trudnoća je jedinstvena

"U filmovima, par saznaje da očekuje dijete i zatim slijede jutarnje mučnine. Žena jede maslac od kikirikija i kisele krastavce, njezin trbuh postaje sve veći i zatim dolazi do pucanja vodenjaka i beba je rođena sat vremena kasnije. Moja supruga nije ima jutarnje mučnine, odbila je moju ponudu da isproba maslac od kikirikija i kisele krastavce i rađala je 24 sata nakon što joj je vodenjak pukao. Sada imamo dvoje djece i tek sada sam shvatio kako je svaka trudnoća drugačija, od početka do kraja. S našim prvim djetetom, cilj moje supruge bio je biti otvorenog uma i pokušati imati porođaj bez epiduralne. Sve to je palo u vodu kad je trebala na inducirani porod. Savjetujem budućim roditeljima da čitaju knjige i idu na tečajeve, ali da svejedno očekuju neočekivano. Kao i sve drugo, i u trudnoći i kod poroda rijetko što ide po planu." - James A. 

Možda te zanima... 'Svaka trudnoća je drugačija, čak i kad se radi o istoj ženi' Trudnoća

Bit će trenutaka kad zaista nikako nećete moći pomoći

"Oženjen sam snažnom ženom, ali znam da postoje trenuci kad sam potreban. Međutim, tijekom obje trudnoće, postojali su trenuci nelagode i boli koje nikako nisam mogao popraviti. To što ste prisutni fizički je od pomoći, ali ponekad vaše partnerice jednostavno žele da ih ostavite na miru. Ne uzimajte to previše k srcu, ako vas pita da joj date malo prostora - vjerojatno samo želi riješiti neke stvari sama." - Stuart C. 

Trudnica i muškarac Možda te zanima... 8 stvari koje muškarci trebaju znati o trudnoći Roditelji

Pazite što kuhate ili kakav parfem nosite

"Tijekom trudnoće, naučio sam da je moja supruga nevjerojatno osjetljiva na mirise. Moj savjet je da budete pažljivi oko svega - i pod tim zaista mislim oko svega što može imati miris! Jednom je naš pas prdnuo i moja supruga je istog trenutka povratila zbog mirisa, tj. smrada. Ako sam jeo nešto za ručak na poslu s češnjakom ili lukom, ona bi to kasnije osjetila u mom dahu i istog trenutka bi joj pozlilo. Naučio sam s vremenom što kuhati i izbjegavao intenzivne začine poput curryja. Morao sam brzo pospremati namirnice iza sebe jer ih je ona osjetila iz druge sobe!" - Airto Z. 

Možda te zanima... 10 mirisa od kojih trudnice trče u kupaonicu Trudnoća

Trudnička hiperemeza nije samo 'jutarnja mučnina'

"Tijekom prve trudnoće, moja supruga imala je ozbiljne jutarnje mučnine. Njezin ginekolog rekao nam je da je to uobičajeno i da će proći do 16. ili 18. tjedna. Kada je taj period prošao, a jutarnje mučnine su se nastavile, supruzi je dijagnosticirana hyperemesis gravidarum, stanje u trudnoći u kojem dolazi do intenzivnijih mučnina, povraćanja, mršavljenja i poremećaja u razini elektrolita u tijelu." - Sean H. 

Kate Middleton Možda te zanima... Trudnička hiperemeza - stanje zbog kojeg je Kate u bolnici Trudnoća

Očinstvo podrazumijeva razgovor o osjećajima

"Kada je moja supruga bila trudna, fokusirao sam se na fizičke stvari koje ću morati raditi za svoje dijete. Nikad nisam zamišljao emocionalni pijesak s kojim ću se trebati nositi (postporođajna depresija, dječje bolesti, problemi na poslu...). Većina muškaraca ne voli razgovarati o svojim osjećajima, ali očinstvo podrazumijeva osjećaje i razgovor o njima. U suprotnom, moglo bi postati dosta teško." - Patrick C. 

Naučite govoriti jezikom svoje trudne partnerice

"Postoji mnogo trenutaka tijekom trudnoće u kojima ćete htjeti pomoći svojoj ženi i ona će htjeti vašu pomoć, ali doći će do problema u komunikaciji. Ona vam neće uvijek moći opisati što ju muči niti ćete vi uvijek to moći razumjeti. No, ključ uspjeha je biti upoznat s ljubavnim jezikom svoje trudne partnerice i sposobnost da znate što vam je činiti i onda kada nemate jasne upute. U mom slučaju, kada mi moja žena nije mogla reći što joj treba, kupio bih čokoladu, kekse, ostavio mobitel u drugoj sobi i masirao joj leđa i stopala. Uspješna komunikacija!" - Raz S. 

Jelena Badovinac Možda te zanima... Mogu li muškarci uistinu razumjeti svoje trudne partnerice? Roditelji

Nemojte zanemariti romantične izlaske tijekom trudnoće

"Ne bih rekao da sam najveći romantičar na svijetu, ali svakako sam dao sve od sebe kako bih svoju sadašnju suprugu, a tadašnju djevojku vodio na barem tri spoja mjesečno. Kad je zatrudnjela, priznajem da sam podbacio. Znao sam da ne može uživati u čaši vina koju je uvijek naručila uz večeru i nekako sam pretpostavio da joj je ugodnije biti kod kuće. Bio sam u krivu. Sada kada imamo dvogodišnje dijete, shvatio sam koliko smo slobodnog vremena mogli bolje iskoristiti tijekom trudnoće." - Trevor K. 

Vaša partnerica jednako je nervozna (ako ne i više!) kao i vi

"Sjećam se da sam bio jako nervozan oko svega kad je moja supruga bila trudna. Nisam mislio da ću moći savladati mijenjanje pelena, a kamoli da ću biti dobar tata. Laknulo mi je kad smo dobili prvu bebu jer su stvari nekako same od sebe počele funkcionirati i počeo sam se osjećati ugodnije u novoj ulozi tate. Kada razmišljam o tome sada, htio bih da sam se više brinuo o onome što je nju mučilo tijekom trudnoće, a manje o sebi, jer ona je bila jednako nervozna kao i ja, ako ne i više!" - Dan H. 

josh streeter Možda te zanima... Prekrasna poruka budućeg tate: 'Trudnoća je najvažnije iskustvo u životu muškarca' Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Vezani članci