Roditelji Sretna mama 11. rujna 2018.

5 stvari koje tate poručuju mamama

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nova beba, cijeli novi stil života i mama nakon poroda nisu najlakše stvari za naviknuti se za većinu novih tata. Ovdje su neka od razmišljanja tata koje bi vas mogli iznenaditi

Budimo iskreni: nova beba, cijeli novi stil života i mama nakon poroda nisu baš najlakše stvari za naviknuti se za većinu novih tata. Iako obično pokušavaju biti od velike pomoći, svejedno se radi o velikoj promjeni koja zahtijeva prilagodbu. Časopis the Bump pitao je muške čitatelje što bi željeli da njihove partnerice i mame njihove djece znaju. Izdvojili su anonimne odgovore, a neki od njih bi vas mogli poprilično iznenaditi.

Tražimo Supertatu! Prijavite tatu i osvojite super nagrade

par | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

1. Nedostajete im vi i vaša pažnja

„Nakon što se rodila beba, dao sam sve od sebe kako bi pomogao sa svime što je moja supruga trebala. I iako mi to nije bio nikakav problem, htio bih da me zagrli ili me pohvali s vremena na vrijeme. Bilo kakva zahvalnost za ono što i ja radim!" 
- Jake B. 

„Stvarno bih htio na putovanje sa svojom suprugom, samo nas dvoje. Čak i da se radi o jednodnevnom izletu, ili odlasku u kino, potrebno mi je vrijeme rezervirano samo za nas dvoje. Toliko energije odlazi na djecu, da na trenutke zaboravimo jedno na drugo."
George R.  

par beba Možda te zanima... Zanemarujete li zbog djeteta odnos s partnerom? Roditelji

„Osjećao sam se zanemareno nakon što je beba stigla. Znam da je to normalno i u potpunosti razumljivo, ali još uvijek je teško prilagoditi se na takvo nešto."
- coachjoe22

2. Oni stvarno misle da ste vi najbolja mama na svijetu

„Odmah nakon rođenja našeg drugog djeteta, bio sam zadivljen svime što je moja žena mogla napraviti, i iako nisam razumio sve kroz što je prolazila i nisam znao kako da joj to kažem, ali bio sam zadivljen."
- Rich W.

„Ja ozbiljno ne mogu prijeći preko činjenice da je moja supruga rodila naše dijete. Što je bolje od toga?!”
- Heath K.

„Kad sam umoran i gubim strpljenje s djecom, sjetim se koliko je to teže za moju suprugu, jer ona je s njima svaki dan. Mislim si, ako ona to može, dat ću sve od sebe da i ja budem takav."
- Bill B. 

3. I oni trebaju odmor

tata, kućanski poslovi | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

„Kada smo saznali da ćemo imati drugo dijete, rekao sam ženi da trebam jednu sobu u kući koja će biti samo za mene tako da mogu ići tamo s vremena na vrijeme, provesti kvalitetno vrijeme u tišini."
- Ron M.  

„Ponekad trebam pauzu od razgovora o stvarima koje je beba danas napravila. Htio bih, za promjenu, da supruga sluša o mom danu na poslu. Ponekad ne želim biti dočekan s razgovorom o bebi čim dođem kući. Želim razgovarati i o drugim stvarima koje su nam važne, osim našeg djeteta." 
Simon T.

Možda te zanima... 'Pravi muškarac brine o bebi dok mama odmara' Roditelji

„Tate rade mnogo stvari koje ne žele raditi, ali ih svejedno rade. I nama je potreban odmor, baš kao i mamama."
- Cole O.

4. Ne mora sve biti savršeno

„Govorim svojoj ženi da ne trebamo kupati bebu svaku večer, jer ponekad se možemo i odmoriti i zajedno opuštati. Kupka može i pričekati, zar ne?"
Harry G. 

„Neću lagati, većinu vremena se pretvaram da znam što radim s djetetom. Barem se trudim!"
- Joe V.

tata, djeca, kuhanje Možda te zanima... Koja je uloga tate u vašoj obitelji? Roditelji

5. Misle da ste seksi, možda čak i više nego prije djeteta

„Mislim da je moja žena jako seksi, iako ona uporno pokušava sakriti i riješiti se svojeg postporođajnog tijela."
- Charles D.

„Za mene je uzbudljivo vidjeti kako moja žena vodi brigu o našoj djeci, o meni i o svojoj karijeri i kako je savršena u svemu."
- Seth R. 

 | Author: Promo Foto: Promo Vašoj djeci nedostaje vitamina i minerala?
Srećom, mama je otkrila Lizzy Vita Sip slamke!
Novi, zabavan, jednostavan oblik uzimanja vitamina i minerala za djecu! Multivitamini s okusom naranče ili Vitamin C, kalcij i cink s okusom jabuke - što bi Vaš klinac odabrao?

 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.