Roditelji Tatina zona 16. lipnja 2016.

8 stvari koje muškarci trebaju znati o trudnoći

Trudnica i muškarac
Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ima mnogo stvari za koje niste pretpostavljali da se ženama događaju tijekom trudnoće, a one pogađaju mnoge buduće mame

Trudni ste i svi očekuju da vam kosa sjaji, da vam se grudi povećaju i zaoble, a lice zablista. Realnost donosi i nešto drugo - povećanu tjelesnu dlakavost, grudi koje "padaju", duboke strije... Evo nekoliko savjeta, ali ne vama, nego vašem partneru!

Ima mnogo stvari za koje niste pretpostavljali da se ženama događaju tijekom trudnoće, a one pogađaju mnoge buduće mame. Nećemo govoriti o tome koliko vas sve to nervira, već ćemo budućeg tatu uputiti u "drugu stranu" trudnoće, tek da ne bi pogrešno reagirao čime bi vas dodatno uznemirio. Dakle, obavezno mu dajte da pročita ovaj tekst.

5 neobičnih stvari koje se događaju s tijelom u trudnoći

1. Povećana dlakavost

O dlakavosti u trudnoći ne priča se često. Zato ne čudi to što se većina budućih očeva iznenadi kada se tijelo njihove partnerice počne smijenjati. Međutim, nema mjesta kritikama. Mnoge žene su vrlo osjetljive na promjene izgleda u trudnoći i posljednja stvar koju žele čuti su neukusni i netaktični komentari i šale. Najbolje je da sve tjelesne promjene prihvatite stalno imajući na umu da su privremene i da za njih postoji dobar razlog.

2. Gubitak kose

Nakon poroda neke žene gube kosu. Možda ćete primijetiti da se kosa vaše partnerice istanjuju. Kao i u prethodnom slučaju, morate biti taktični i zapamtiti da su to privremene promjene.

5 dijelova tijela koji otiču u trudnoći

3. Kratkovidnost

Tijelo žene ne osigurava samo prostor za bebu. Ono se mijenja na različite načine, od staničnog razine do najveće promjene - hormonske. Ovo može izazvati različite probleme s vidom tijekom trudnoće. Svi simptomi obično nestaju nakon poroda, kada se hormoni vraćaju u ravnotežu.

Fokusiranost samo na bebu ugrožava partnerski odnos

4. Pucanje vodenjaka

Kad vašoj partnerici pukne vodenjak, ne znači da će beba da izleti poput torpeda. Svi smo gledali filmove u kojima trudnicama pukne vodenjak i beba glatko izlazi uz tek nekoliko napona. U stvarnosti se porođaj najčešće ne odvija tako, zato budite pribrani, ne paničarite, već smireno odvezite partnericu u rodilište.

Sve što trebate znati o seksu u trudnoći kroz tromjesečja

5. Dojke koje "padaju"

Većina muškaraca željno iščekuje da vidi veće i oblije grudi svoje žene tjedna trudnoće. Čak i ako više vole manje grudi, novi izgled može im biti interesantan. Možda ćete primijetiti da grudi vaše partnerice puštaju malo mlijeka u posljednja dva mjeseca trudnoće. Kod nekih žena se samo povremeno pojave vlažne mrlje na majici dok se kod drugih primjećuje stalno "curenje". Potrudite se da vaše lice, kad primijetite ovu pojavu, ne odaje gađenje i odbojnost. Zamislite samo da se vaše tijelo mijenja na tako dramatičan način i ne budite užasnuti.

Zašto ženama u trudnoći rastu stopala?

6. Odbojnost prema vlastitom izgledu

Ako sve teče bez problema, voljet ćete njeno izmijenjeno tijelo i oduševit će vas svaka nova oblina. Ipak, ona možda neće biti podjednako sretna. Nije ništa čudno ako se žena loše osjeća zbog strija, debljine i općeg osjećaja "predimenzioniranost". Čak i žene s najpozitivnijim stavom prema životu mogu, s vremena na vrijeme, tako da se osjećaju. Recite joj da je lijepa, da je volite i da super izgleda s velikim trbuhom. Vjerujte, bit će joj bolje!

7. Problemi sa snom

Okretanje u krevetu za ženu u poodmakloj trudnoći može biti prilično težak zadatak. Većina žena se probudi pri svakom okretu, kao i njihovi partneri. Pomozite joj da se udobno namjesti i ponovno utone u san.

7 čudnih promjena u trudnoći koje ne biste očekivali

8. Devet mjeseci - čitava vječnost!

Iako ne djeluju kao dug period kada je u pitanju štednja novca, renoviranje kuće ili učenje stranog jezika, devet mjeseci se mogu, kada je trudnoća u pitanju, zaista "otegnuti". Posljednji mjesec ili dva naročito sporo protječu za dvoje koji željno iščekuju najinteresantniji dio trudnoće. Također, ovaj period može biti vrlo težak zbog toga što vaša obitelj i prijatelji ne pričaju ni o čemu drugom osim o bebi. Ona je trudna i postat ćete otac - jednostavna je i veličanstvena činjenica. Osim toga, potrudite se zadržati smisao za humor.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.