Trudnoća Trudnica 25. siječnja 2020.

Sve što trebaš znati o seksu u trudnoći kroz tromjesečja

seks, trudnica, par
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Vođenje ljubavi tijekom tih devet mjeseci nije opasno ni za majku ni bebu, naravno, pod uvjetom da je trudnoća normalna, bez rizika i da postoji želja kod oba partnera

Seks nije opasan za mamu ni bebu

Svaki par je priča za sebe, pa se problematika ne može generalizirati - mnogi u trudnoći imaju sjajan seks, čak bolji nego do tada, dok drugi sve vrijeme apstiniraju. Jedno je sigurno, vođenje ljubavi tijekom tih devet mjeseci nije opasno ni po majku ni po bebu, naravno, pod uvjetom da je trudnoća normalna, bez rizika i da postoji želja kod oba partnera. Ako sve teče kako treba, seksualni odnosi mogu se upražnjavati sve do početka trudova i prsnuća vodenjaka.

seks trudnoća Možda te zanima... Dr. Oz preporučuje ove položaje za seks u trudnoći Trudnoća

par, krevet, seks | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Bliskost između partnera

U prvom tromjesečju, žena može imati problema da se privikne na novonastalu situaciju. Može imati mučnine, glavobolje, nagon za čestim mokrenjem i povraćanjem, neprestano je umorna, pa u tim okolnostima malo tko i pomišlja na takvo zadovoljstvo.

Vrlo je važno da se u prva tri mjeseca sačuva bliskost između partnera jer se muškarac može osjećati bespomoćno, pa čak i odbačeno. Ipak, on ženi treba pružiti dovoljno razumijevanja, nježnosti, topline i ljubavi, a ona to mora cijeniti.

trudnica Možda te zanima... Zašto muškarci varaju žene dok su trudne? Trudnoća

seks, par | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Puno jači orgazmi

Drugo tromjesečje je najbolje za buduću mamu. Pošto se organizam navikao na trudnoću, nestaju mučnine, opasnost od spontanog porođaja svodi se na minimum i žena se sjajno osjeća. Maternica raste i polako oblikuje ženin abdomen, ali to ne znači da će seksualni odnosi biti neugodni.

Želja za seksom varira - kod nekih je uopće nema, a kod drugih je pojačana uslijed hormonskih promjena. Neke žene tada, po prvi put, dožive orgazam. Međutim, ovo je razdoblje kada se tate počinju brinuti - hoće li će povrijediti bebu, može li beba vidjeti što se događa unutra.

par trudnoća seks Možda te zanima... Seks u trudnoći: zabranjen ili poželjan? Trudnoća

seks, trudnica, par | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Sve veći i veći trbuh 

U trećem tromjesečju, vođenje ljubavi može biti čudno i neudobno kada se sve veći i veći trbuh počne još i kretati. Može se javiti i odbojnost jednog ili oba partnera zbog "ogromnog" trbuha. Ako parovi nemaju tih predrasuda, mogu nastaviti sa seksualnim odnosima, istraživati ​​nove poze kojih, doduše neće biti mnogo, ali koje kasnije više nikada neće upražnjavati.

Dokazano je i da ženski orgazam može izazvati kontrakcije. Pred sam kraj trudnoće, obazrivost je od presudnog značaja, jer se grlić maternice stanjuje i počinje otvarati. Tada obavezno treba konzultirati ginekologa. I, naravno, o seksualnim odnosima ne treba ni razmišljati kad pukne vodenjak. Doduše, na kraju trudnoće većina žena ni ne razmišlja o seksu, što je razumljivo.

seks, par, trudnica Možda te zanima... Seks ipak neće ubrzati porod Trudnoća

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.