Roditelji Tatina zona 25. studenoga 2014.

Kako se muškarci mijenjaju kada dobiju dijete?

Damir Hoyka
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mnoga su istraživanja pokazala kako roditeljstvo potiče muškarce na pozitivne promjene: oni koji su stvarno posvećeni djeci boljeg su zdravlja i manje skloni alkoholu i drogama, manje egocentrirani, velikodušniji i zreliji. Pročitajte što su nam o toj velikoj promjeni rekli Enis Bešlagić, Robert Kurbaša, Damir Hoyka, Rene Bitorajac i Sejo Sexon

Enis Bešlagić | Author: Promo Foto: Promo

'Radim i borim se za svoju djecu'

Simpatični glumac Enis Bešlagić, koji je podržao našu akciju puštanja brkova u studenom, tata je desetogodišnje Asje i osmogodišnjeg Maka. Kaže kako ga je roditeljstvo uozbiljilo i kako su ga djeca potaknula da se još više bori i radi:

"Ništa mi nije mrsko raditi, bilo što što je legalan posao, da bih uspio uzdržavati sebe i svoju porodicu. Želim im ostvariti uvjete za dobro školovanje i inače ulagati u znanje. Kada imate porodicu, morate se boriti, jer niste samo vi bitni", objasnio nam je Enis kako je roditeljstvo utjecalo na njegov život, a svoju djecu želi odgojiti da budu oni koji će voljeti i biti voljeni od strane dobrih ljudi.

Robert Kurbaša, sin | Author: Tomislav Miletić/PIXSELL Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

'Za odgoj je ključan rad na sebi'

Glumac Robert Kurbaša, tata jednoipolgodišnjeg dječaka Marka Ilije kaže da su roditeljstvo i brak za njega otkriće i da su mu promijenili život na bolje

"Odgoj djeteta je nama jedna sasvim nova priča i mislim da roditelji najbolje odgajaju djecu ako i sami rade na sebi. Činjenica je da živimo u problematičnim vremenima i potrebno je odgojiti nadčovjeka samo da ostane i postane normalno ljudsko biće. No to je zadatak koji nas veseli", kaže 37-godišnji glumac.

Damir Hoyka | Author: Petar Glebov/PIXSELL Foto: Petar Glebov/PIXSELL

'Postao sam majstor multitaskinga'

Damir Hoyka, poznati fotograf i otac triju kćeri, jednoipolgodišnih blizanki Tie i Zoe te 19-godišnje Eni, kaže da se trudi biti ne dobar, nego najbolji otac svojim kćerima.

"Svaki dan s mojim curama mi je i zgodna vježba za koncentraciju jer sam prisiljen obavljati više radnji odjednom. Mogu reći da sada puno bolje funkcioniram, pravi sam majstor multitaskinga", otkriva angažirani otac blizanki, koji se trudi uživati u svakom trenutku sa svojim djevojčicama, a isto je pokušavao i sa svojom starijom kćeri, 19-godišnjom Eni.

Rene Bitorajac | Author: Jurica Galoić/PIXSELL Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

'Smireniji sam i potpuno ispunjen'

Glumac Rene Bitorajac, tata dječaka Gabriela i djevojčice Larise, kaže da ga roditeljstvo ispunjava u potpunosti.

"Roditeljstvo je na moj život utjecalo vrlo dobro. Ipak su to već godine u kojima je čovjek spreman za to. Smireniji sam i ispunjen u potpunosti. Djeca su neopisivo bogatstvo", kaže Rene te dodaje kako posljednjih godina radi malo i kvalitetno pa puno vremena potpuno posvećuje obitelji. "Puno putujemo u prirodu i ne falimo si ni najmanje", priča Rene, kojem su, od kada je postao tata, najteži trenuci bili onda kada su mu djeca bila bolesna.

Saša Mindžor Sučić Sejo Sexon | Author: Igor Kralj/PIXSELL Foto: Igor Kralj/PIXSELL

'Djeca su sada na prvom mjestu'

Sarajevski roker sa zagrebačkom adresom Davor Sučić poznatiji kao Sejo Sexon, sa suprugom Sašom Midžor Sučić ima dvoje djece, Vita i Noru, a iz prvog braka kćer Tesu, koja živi u Sarajevu. Iako ih dijele stotine kilometara, braća i sestre redovno se čuju i skupa provode svake praznike.

Saša i Sejo kažu kako su sve podredili obitelji pa tako imaju jako malo vremena za sebe. "Radni dan nam završava jako kasno i prvo sve napravimo za djecu. Tek onda imamo vremena za nas. Ali nama ne trebaju filmovi i kazališta, imamo filmove u kući. Njihove predstave su puno zanimljivije", otkriva frontmen Zabranjenog pušenja, koji kaže da tek s djecom stvarno ima osjećaj da nečemu služi.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.