Trudnoća Porođaj 20. studenoga 2017.

Anonimni tate priznali kako su se zaista osjećali u rađaoni

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pročitajte iskrena i zanimljiva iskustva iz rađaone anonimnih tata

Trinaest tata podijelilo je svoja iskustva s poroda i kako su se zaista osjećali u rađaoni zajedno sa svojim partnericama:

1. Izbačen iz rađaone

"Ovo je bilo prije puno godina. Kada se prvo dvoje djece rodilo, čekao sam u predvorju rodilišta s ostalim tatama. No, kada je moja supruga posljednji put bila trudna, a to je bilo prije 39 godina, napokon mi je bilo dopušteno biti s njom u rađaoni. No, nakon 12 sati u rađaoni - izbacili su me van iz sobe! Ispalo je da je moja supruga bila trudna s blizancima - iznenađenje! Zbog toga je trebala na carski rez tako da nikad zapravo nisam vidio svoju djecu kako se rađaju. Kad sada razmišljam o tome, možda i bolje. Nisam siguran koliko bih dobro to podnio." - Bob D.

trudovi Možda te zanima... 'Gospodine, vratite se u boks!' Roditelji

2. Snažno i prekrasno

"Moja supruga je super zdrava i snažna, aktivno se bavi tjelovježbom i slobodno mogu reći da je apsolutna kraljica. No, nikada je nisam vidio da izgleda tako snažno i prekrasno kao kada je rađala našu kćer. Trudovi su trajali dva dana, ali bila je jako snažna. Svjestan sam da to vjerojatno zvuči kao najveći kliše, ali bilo mi je nevjerojatno gledati je." - Derek W. 

Možda te zanima... Podrška partnera: 20 čarobnih fotografija tata na porodu Trudnoća

3. Žene su čarobne

"Potpuno iskreno priznajem da nikad ne bih mogao napraviti to što je moja supruga napravila. Imala je prirodan porod u vodi. Cijelo vrijeme sam čekao da se predomisli i vrati se natrag na stari plan poroda, ali nikad nije. Mislim da bih ja prilikom prvih trudova preklinjao da mi daju lijekove. Naučio sam da su žene čarobne." - Alex D.

4. Lekcija naučena!

"Mislim da je vidjeti kako se tvoje dijete rađa jako fora. No, sjećam se jasno trenutka kad sam shvatio da ne smiješ reći svojoj ženi da naše novorođenče malo čudno izgleda, poput žutog majmunčića. To nije baš prošlo najbolje." - Chris A.

porod mama rodilja novorođenče tata Možda te zanima... 10 zlatnih pravila za tate na porođaju Trudnoća

5. Prava živa bića

"Jasno se sjećam trenutaka kada su moja djeca rođena. Kada su u jednom trenutku bili unutar moje supruge, a u drugom izvan, u svijetu. I svi oni trenuci nakon toga, kada ih vidite kao prava živa bića. Sjećam se kako su maleni bili. Zapravo, još uvijek me fascinira taj trenutak kada su unutra i kada su odjednom vani." - Anthony M. 

6. Iz perspektive tate liječnika

"Budući da sam liječnik, svjedočio sam porodu puno puta prije nego što sam svjedočio rođenju svog djeteta. I iako sam bio u rađaoni sto puta - nikada ne dosadi. A, kada se radilo o mojoj supruzi, bio je to događaj koji mi je promijenio život. I ne sramim se priznati, rasplakao sam se kada sam ugledao svog sina kako uzima svoj prvi dah." - John R.

porod, partner, par, rodilište, trudnica | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

7. Najveći strah u životu

"Moja supruga skoro je preminula nakon što je rodila našeg sina. Nikada nisam bio toliko uplašen kao tada. Porod je prošao u redu, ali tada je imala obilno krvarenje. Krv je bila posvuda. Gledao sam liječnike kako pokušavaju zaustaviti krvarenje i zatim ih gledao kako su je odvodili na dilataciju i kiretažu. Srećom, sve je završilo dobro i supruga i beba su bili dobro, ali nikad neću zaboraviti taj odvratan osjećaj straha." - Clark W. 

Vedrana Jukić Predrag Možda te zanima... 'Mislio sam da ću postati udovac i samohrani otac tek rođene bebe' Roditelji

8. Osjećaj beskorisnosti

"Bilo je puno trenutaka tijekom poroda kad sam se osjećao potpuno beskorisno. U nekim trenucima osjećao sam kako me je supruga zaista trebala kao podršku, ali u većini drugih je jednostavno bila u nekom svom svijetu. Nije govorila, samo je imala prodoran pogled i nekako, kao da je bila mentalno fokusirana u svom svijetu." - Jake F.

9. To je moje dijete!

"Mislim da sam očekivao da će moja partnerica biti glasnija. No, gledajući cijeli proces, bio sam potpuno u trenutku i fasciniran time koliko je ona bila jaka, fizički i psihički. Bilo je zapravo umirujuće i tiho i odjednom se pojavio naš sin. Sjećam se da sam samo gledao u njega i pomislio: 'Vau, to je moje dijete!'" - Jorge G.

kristijan janušić Možda te zanima... Kako je tata koji je raznježio Hrvatsku lagao na porodu Roditelji

10. Dvije vrste ljubavi

"Sjećam se da sam imao podijeljene osjećaje kad se naša beba rodila. Želio sam ostati sa svojom suprugom i pobrinuti se da je dobro, ali također sam želio biti blizu bebe dok su je čistili i njegovali. Nekako sam 'hopsao' s jednog kraja na drugi i tada mi je supruga rekla da idem k bebi. To je bio trenutak kada sam shvatio da sada osjećam dvije vrste ljubavi. Neizmjerno volim svoju suprugu, a sada sam dobio nalet nove ljubavi i zaštitnički osjećaj prema svom djetetu." - Kevin S.

11. Osjećao sam se kao višak

"Moja supruga je jako htjela doulu na porodu. Bio sam malo neodlučan oko toga, ali s obzirom da će ona obaviti cijeli posao, znao sam da ne mogu reći 'ne'. Iskreno, tijekom poroda, osjećao sam se kao treći kotačić - kao potpuni višak." - Rick D. 

Petra Brzović Možda te zanima... Što to znači biti doula na porodu? Trudnoća

12. Trebao sam ponijeti rezervne majice

"Jedino čega se sjećam je da sam se jako, jako znojio. Bila je to loša kombinacija tjeskobe i zaista visoke temperature u rađaoni. Mrzim fotografije na kojima prvi puta držim svoje dijete i imam ogromne tragove znoja. Drugi put ću biti bolje pripremljen i ponijeti rezervne majice." - Luke C.

13. Bratska ljubav

"Svjedočiti rođenju svog djeteta je nevjerojatno, ali moja najdraža uspomena je kad sam gledao sina kako upoznaje svog novog brata. Bio je tako nježan i pažljiv, a ja se se raspekmezio kao nikada prije." - Louis B.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.