Trudnoća Porođaj 09. travnja 2017.

Zadivljujuće: Tata pomaže na porodu blizanaca u vodi

Foto: Facebook/BirthBlessingsPhotoDoula
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Fotografija neasistiranog porođaja blizanaca u vodi proglašena je najboljom fotografijom u kategoriji Porođaj za 2016., a snimila ju je Robin Baker iz Birth Blessings Photography & Childbirth Services

Iako se procjenjuje da se 75 posto blizanaca rođenih u SAD-u rodilo putem carskog reza, ovaj par je odlučio dočekati svoje bebe kod kuće. Proces poroda odvio se toliko brzo da njihov ginekolog nije uspio stići na vrijeme. Zapanjujuć niz fotografija snimila je fotografkinja Robin Baker Birth Blessings Photography & Childbirth Services, a fotografija u kojoj tata pomaže pri porođaju, proglašena je najboljom u kategoriji Porođaj, za 2016. godinu. 

Marijke Thoen Geboortefotografie porod Možda te zanima... 7 najboljih svjetskih fotografija porođaja Trudnoća

Fotografkinja je rekla da je stigla samo 20 minuta nakon što je primila poziv i odmah je vidjela da porod neće dugo trajati. „Između trudova i fotografiranje, bila sam fokusirana na pomaganje u pripremanju prostora za rođenje”, rekla je Baker. „Ja imam dovoljno iskustva kod poroda kod kuće, pa sam znala što treba učiniti.

Čim je Baker grijala vodu, a buduća mama ušla u kadu, ona je odmah počela tiskati. Budući da se sve događalo tako brzo, Baker i budući tata razgovarali su s liječnikom preko telefona kako bi ga ažurirali o njihovom napretku. Tata se pridružio ženi u kadi i pomogao joj da rodi njihove blizance, dječaka i djevojčicu.

 

Radosni par imao je 30 minuta vremena za povezivanje s prvom bebom prije nego što je druga beba probila svoj put do očevih ruku i to u netaknutom vodenjaku, što je jako rijetko. „Mama je uklonila vrećicu, a tata ga je zatim predao mami”, opisala je Baker. „Roditelji su bili mirni, smireni, i doveli svoje bebe na svijet bez imalo napora!

Možda te zanima... Nevjerojatan video carskog reza bebe okrenute na zadak Trudnoća

Iako je fotografkinja svjedočila više od 70 poroda, rekla je da je ovo bio jedan od najnevjerojatnijih trenutaka u njezinoj karijeri. „Budući da je toliko blizanaca rođeno u operacijskoj sali, taj porod je bio veoma poseban”, dodala je Baker. „Žene su nevjerojatne kad slijede prirodne instinkte svog tijela!”

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.