Roditelji Tatina zona 02. listopada 2015.

Kako je tata koji je raznježio Hrvatsku lagao na porodu

kristijan janušić
Foto: Privatni album
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mladi tata Kristijan Janušić na svom je blogu napisao pismo zahvale svim majkama i osvojio srca ljudi koji su ga pročitali. Pričali smo s Kristijanom o Aninoj trudnoći, prisutstvu na porodu i što ga je ponukalo da podijeli svoje osjećaje

Kristijan Janušić je nakon rođenja kćeri, na svom blogu zahvalio svim majkama, i pretvorio se u pravu zvijezdu. Pričali smo s ovim 35-godišnjim copywriterom koji kaže da živi i radi u svijetu digitalnog marketinga, o njegovoj ljubavi, 27-godišnjoj Ani i 7 dana staroj kćeri Korini koje su ga navele da napiše prekrasno pismo.

Pročitajte pismo zahvale koje je napisao svakoj majci

Kaže da je Korina bila itekako planirana, a o djetetu su počeli pričati već u njihovim prvim danima. Jednostavno su odmah znali da je to to. Sjeća se kad mu je Ana rekla da je trudna, jasno kao dan. "Ujutro se za posao dignula nešto ranije, no ja sam se samo okrenuo i zaspao misleći kako ide na raniji autobus. Kasnije sam saznao kako je bila nestrpljiva i htjela je napraviti test za trudnoću prije posla. Otišla je i cijeli dan nije mi rekla apsolutno ništa. Ne znam kako je izdržala. Navečer je imala osmijeh od uha do uha. Sjeli smo se na kauč i samo me pitala: 'Jesi spreman?'. Odmah sam znao koja je tema i zagrlili smo se jače nego ikad. Siguran sam kako će svi znati kako mi je bilo."

kristijan janušić | Author: Privatni album Foto: Privatni album

'Ana je imala jake mučnine'

Do šestog mjeseca trudnoće nisu znali da čekaju curicu. Korina je uvijek bila krivo okrenuta i nije se htjela pokazati. "Bili smo jako nestrpljivi. Ali znate kako je, jedino je bitno da je dijete zdravo." Kristijan je odlučio i podijeliti i preslatki video dok je Korina još bila u trbuhu i snažno se javljala mami i tati.

 

Početak trudnoće opisao je kao totalni kaos. Ana je imala iznimno jake mučnine i naglo je gubila kilažu. Bio je malo rastresen jer je suosjećao s njom. "U tim je trenucima ključno ostati pribran i pobrinuti se za nju na sve moguće načine kako bi joj maksimalno olakšao. Posebne zahtjeve nije imala, osim što nije mogla podnijeti miris kave. Tako sam ja ostao bez svoje najdraže partnerice u ispijanju kave, no samo nakratko."

'Na porodu sam rekao par dobrih laži'

Kristijan je bio na porodu s Anom. U svom pismu otkrio je da je rekao par dobrih laži. "Jedna od njih bila je jačina truda na ekranu. Anu je jako boljelo već kad se na CTG-u pokazalo 30, a doktorica mi je rekla da prelazi i preko 100. Tijekom cijelog porođaja lagao sam o brojkama. Nisam joj dopuštao da gleda u CTG. U jednom se trenutku Ana htjela okrenuti jer je bila u iznimno jakim bolovima i pitala me: 'Koliko je?' Odgovorio sam joj 37. Bilo je 115. Sestre su me samo gledale, znale su što radim i da nije bitno što ja pričam sve dok je Ani lakše."

U jednom trenutku joj je rekao da je Korinina glavica već vani, no nije bilo tako. "Možda je pretjerano reći da lažete, ali slobodno malo pretjerate ili 'krivo kažete' kako bi vam partnerici bilo lakše." Kad je prvi put ugledao Korinu, pomislio je samo jedno: "Ti si naša kći, mi smo te stvorili i od ovog trena imaš nas za čitav život."

U naletu emocija ispričao čitavu priču

Mladi tata kaže da se dogodio jedan trenutak u kojem je nalet emocija ispričao čitavu priču i znao je da mora sve reći naglas. "Iz poštovanja prema Ani, svojim roditeljima i svim ostalim roditeljima s iskustvom htio sam sve reći. Ujedno je ovo bila i poruka svima onima koji čekaju ili planiraju svoju ljubav da se ne boje i da je iskustvo neopisivo."

kristijan janušić | Author: Privatni album Foto: Privatni album

Nije očekivao ovakvu pozornost cijele Hrvatske. "Za svoj i druge blogove često piše, i gledanost je uvijek prisutna, no ovo je premašilo sve brojke i sva očekivanja. Drago mi je da je tako i drago mi je da se pozitivna i lijepa vijest tako daleko čuje. Vjerujem kako je uz sve ružne naslove i tekstove koje čitamo svakodnevno ovako nešto i bilo potrebno."

Budući tate - budite hrabri

"Korina ima svega 7 dana i naša je mala čupavica, tako su je zvale sestre u Vinogradskoj koje su, moram reći, za svaku pohvalu! Prve dane naravno provodimo zajedno i imamo totalno cool mame i tate koji nam pomažu i puno olakšavaju, dok je moja starija sestra Silvija, koja živi nasuprot nas u Bregani, glavna savjetnica – žena ipak ima četvero djece. S obzirom na iskustvo, nisam u poziciji da savjetujem buduće tate i jedino što poručujem je da budu hrabri, najveća podrška ikad i da svoju ljubav - i mamu i dijete vole i paze najjače. Moja mjera je 412, Ana će znati što to znači", završio je sretni Kristijan.

 Pročitajte kolumnu tate Tina Bašića o njegovom iskustvu s porođaja 'Gospodine, vratite se u boks!'

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.