Trudnoća Planiranje trudnoće 11. lipnja 2017.

5 stvari na koje morate obratiti pažnju kod planiranja trudnoće

trudnoća žena
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Detaljno planiranje trebalo bi se dogoditi prije začeća, tako da sve ide kako treba. Evo nekoliko koraka koje možete napraviti prije planiranja trudnoće

1. Osnovni zdravstveni pregled

Osnovni zdravstveni pregled će uključuje ​​krvnu sliku, urinokulturu i neke hormonalne testove. To će vam reći je li vaš opće zdravlje dovoljno dobro da podržava trudnoću. Na primjer, ako ste anemični, onda prvo trebate povećati hemoglobin.
 

pregled doktor Možda te zanima... Pretrage koje biste trebali napraviti prije trudnoće Trudnoća

2. Kronične bolesti

Ako imate bilo kakvih kroničnih bolesti poput dijabetesa, visokog krvnog tlaka ili štitnjače onda vaša trudnoće može biti rizična. Prije nego što zatrudnjeti, trebali biste se posavjetovati sa stručnjakom.


žena zabrinuta Možda te zanima... Mogu li zatrudnjeti uz bolesnu štitnjaču? Trudnoća

3. Povijest pobačaja i abortusa

Ako ste imali bilo kakvu povijest prethodnih trudnoća koje su završile s pobačajem ili prekidom trudnoće, trebate razgovarati sa svojim liječnikom. Pobačaji mogu povećati šanse za izvanmaterične trudnoću.
 

trudnoća, par Možda te zanima... Kada je vrijeme za novu trudnoću nakon pobačaja? Trudnoća

4. Genetski poremećaji

Ako postoji bilo koja psihička bolest ili genetski poremećaji kao što je Downov sindrom u obitelji, onda o tome morate obavijestiti liječnika.
 

Amniocenteza Možda te zanima... Što je amniocenteza i kada ju je potrebno napraviti? Trudnoća

5. Možete li si priuštiti bebu?

Zapitajte se da li ćete moći sebi možete priuštiti dijete. Iako, sve se može kad se hoće tako da je ovo stavka koja je bitna nekim budućim roditeljima, dok drugima nije. Odgoj djeteta će uključivati razne troškove.
 

trudnica, trbuh, par Možda te zanima... Obiteljsko nasljeđe određuje najbolje vrijeme za trudnoću Trudnoća mama, dijete, trudnica Možda te zanima... Test: Jeste li spremni za dijete? Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.