Trudnoća Planiranje trudnoće 23. svibnja 2013.

Odluka o začeću pomoći će vam da brže zatrudnite

trudnoća test za trudnoću plodnost
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pročitajte koje vam "male stvari" mogu pomoći u ostvarenju želje da dobijete dijete te koji su pouzdani načini određivanja plodnih dana

Kako biste što brže ostali trudni od izuzetne je važnosti donošenje emocionalne, ali i racionalne odluke o začeću. Ostvarenje trudnoće rezultat je ne samo zdravog reprodukcijskog sustava žene, već i djelovanja njezinog psihofizičkog stanja. Pozitivna odluka o trudnoći rezultira pozitivnim promjenama u našem endokrinološkom i imunološkom sustavu.

Promjenom društvenih navika, što uključuje konzumaciju alkohola i cigareta, kao i općenito načinom života (tjelesna aktivnost, reguliranje tjelesne težine) možemo znatno doprinijeti regulaciji dinamike menstruacijskog ciklusa pa time i zanošenju.

Iskoristite plodne dane

Ako poznajete dinamiku menstrualnog ciklusa, lakše možete procijeniti vrijeme plodnih dana, redovitim spolnim odnosima u prosjeku svaki drugi dan od 9. ili 10. dana ciklusa brojeći od prvog dana krvarenja do 18. ili 19. dana ciklusa, pokrivate sve razdoblje plodnih dana.

Korištenjem LH trakica i sami može odrediti vrijeme ovulacije. One služe za utvrđivanje prisutnosti luteinizirajućeg hormona (LH) koji tijelo proizvodi u vrijeme ovulacije.

Također se ultrazvučnim pregledom može ocijeniti porast jajne stanice, predvidjeti vrijeme ovulacije te na temelju toga planirati točno vrijeme odnosa.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.