Trudnoća Planiranje trudnoće 13. ožujka 2014.

Test: Jeste li spremni za dijete?

mama, dijete, trudnica
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Iz knjige 'Beba u pravo vrijeme' u izdanju Škorpiona donosimo vam zabavan i duhovit 'konačni test' uz pomoć kojeg možete provjeriti jeste li spremni za dijete, a ovaj koristan priručnik mogli ste osvojiti sudjelovanjem u natječaju na forumu

Za majčinstvo ne postoji bolje vrijeme od onog koje slijedi nakon što ste istražili i iskušali sve svoje snove i ambicije.

Knjiga, Beba u pravo vrijeme | Author: Promo Foto: Promo

Prepuna korisnih savjeta vrhunskih medicinskih stručnjaka, znanstvenika i svjetskih autoriteta, uključujući doktora Michela Odenta i doktoricu Marilyn Glenville, knjiga 'Beba u pravo vrijeme' autorice Claudie Spahr koju je objavila izdavačka kuća Škorpion, cjelovit je vodič za žene koje su živjele život prije nego su počele rađati.

 

Dobitnici knjige tjedna!

Što mislite, što se u životu mijenja nakon rođenja djeteta? Kojih promjena se najviše plašite? Pet odgovora na ova pitanja koja ste nam ostavili u raspravi ispod članka od četvrtka 13. ožujka do srijede 19. ožujka u 11 sati nagradili smo našom knjigom tjedna 'Beba u pravo vrijeme' u izdanju Škorpiona. Dobitnici su scarlett, sanjaradic, MarijaŠ, emiro i lidija87. Čestitamo dobitnicima, a oni će biti obaviješteni i putem e-maila.

U nagradnoj igri mogu sudjelovati samo registrirani korisnici Klokanice, pa ako još niste, registrirajte se!

Prenosimo vam dio knjige 'Beba u pravo vrijeme', zabavan i duhovit test kojim ćete provjeriti jeste li spremni:

Konačni test spremnosti

1. Ostanite doma svaku večer, unatoč najprivlačnijim pozivima na izlaske na najpoželjnija mjesta u gradu. Svakih pola sata prišuljajte se tiho pritvorenim vratima spavaće sobe. Budete li se na kraju tjedna i dalje osjećali normalno, čestitamo: prošli ste zadatak br. 1.

2. Neka vam netko neprekidno navlači ili lupka po stranicama knjige/novina koje čitate. Ostanete li savršeno mirni, bravo za vas. Nastavite na zadatak br. 3.

3. Pokušajte razgovarati s prijateljicom, dok netko neprestano viče "Mama, mama". Još bolje ako vas netko istovremeno neprestano navlači za rukav. Ako uspijete dovršiti rečenicu i razabrati što vam prijateljica govori, i na kraju nemate glavobolju, spremni ste za zadatak br. 4.

4. Izađite iz kuće na sljedeći način: otvorite ulazna vrata, zatim ih zatvorite, ponovo ih otvorite i čim ste izašli iz kuće, vratite se odmah unutra! Krenite prilaznim putem, zaustavite se kako bi pokupili list koji je otpao sa stabla, promotrite ga i pustite da ponovo padne. Pogledajte gore i uprite prstom u nešto, krenite natrag prema ulaznim vratima i čim ste došli do njih krenite u suprotnom smjeru prema vrtnim vratima. Na njima ponovite cijeli postupak s kućnih vrata. Sve to najbolje je izvoditi kada već debelo kasnite na dogovoreni sastanak. Uspijete li sačuvati mirne živce, krenite na zadatak br. 5.

5. Pronađite vrpcu na kojoj su dječji glasovi ispremiješani s plačem bebe. Presnimite to na svoj iPod, uključite na najglasnije i pokušajte: voziti auto, kupovati odjeću, razgovarati na telefon, čistiti kuhinju, gledati vijesti. Ako vas buka glasova i plača ne smeta, ponovite sve uz pojačanu glasnoću.

6. Tuširajte se uz otvorena vrata kupaonice ili bez navučene zavjese na tuš kadi, pogledavajući na drugi kraj kupaonice. Dobro se nasapunajte i takvi pojurite na drugi kraj kupaonice (nemojte se poskliznuti). Ostanite tako, drhtureći barem dvije minute prije nego se vratite pod tuš. Kada se vratite brzo isperite sapun i dalje budno motreći drugi kraj kupaonice. Nemojte se do kraja obrisati i tako polusuhi što brže se odjenite. Uspijete li u tome, moći ćete se tuširati s bebom u kupaonici.

7. Balansirajući s težim teretom na jednom boku (pridržavajte ga jednom rukom), slobodnom rukom pokušajte sljedeće: pripremiti obrok od tri slijeda, našminkati se, napisati e-mailove, otići na zahod. Ako ste sve uspješno savladali, zadatak ponovite, ali ovaj put neka vam nešto visi omotano oko noge. Uspijete li u svemu bez varanja, savladali ste potrebne vještine i spremni ste postati mama.

8. Za vrijeme testiranja nemojte imati spontane seksualne odnose u bilo koje doba. Tokom odnosa pretvarajte se da je netko upao u sobu. Ako je to tren prije orgazma, situacija je potpuno stvarna. Nemojte nastaviti odnos tamo gdje ste prekinuli (nemojte svršiti).

9. Pokušajte jesti (idealno bi bilo nešto fino, kad ste jako gladni) dok u krilu držite nemirnu životinjicu koja ciči, nešto poput odojka. Uspijete li dovršiti obrok i ne prosuti više od pola, možete jesti s bebom u naručju.

10. Zamolite nekoga da vas po noći budi svaka tri sata i navlači bradavice do boli. Ustanite u sedam sati, bez obzira na umor. Ponavljajte svake noći, tijekom cijelog razdoblja testiranja. Ako ste uspješno savladali sve zadatke, teoretski ste spremni za dijete, no budite spremni za iznenađenja kada se stvar uistinu dogodi.

Knjigu 'Beba u pravo vrijeme' možete kupiti u Internet supershopu Mondo!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.