Trudnoća Planiranje trudnoće 08. svibnja 2013.

Ako želite zatrudnjeti, družite se sa svojom majkom!

Trudnoća mama baka
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Žene koje žive blizu svojih roditelja i u čestom su kontaktu s njima, zatrudnjet će prije onih koje to nisu

Ako imate poteškoća da ostanete u drugom stanju, preselite se bliže svojoj majci i u vrlo kratkom vremenu možete očekivati pomladak! Prema istraživanju provedenom na Institutu za socijalna i ekonomska istraživanja Sveučilišta u Essexu, žene koje žive u blizini i u kontaktu su s članovima šire obitelji, zatrudnjet će prije onih koje to nisu.

Česti kontakti s rodbinom

Studija je provedena na 1900 žena i to u razdoblju između 1992. i 2003. godine, a istraživači su analizirali koliko su često te žene komunicirale s bliskim prijateljima i obitelji i jesu li im članovi obitelji pomagali u čuvanju djece. Pokazalo se da su one žene, koje su češće bile u kontaktu sa svojom širom obitelji, imale veće šanse da ostanu trudne s prvim, ali i drugim djetetom.

"Bili smo iznenađeni kada smo otkrili tu povezanost. Mislili smo da bi možda mogla postojati veza, ali smo se iznenadili da je povezanost ostala i nakon što smo kontrolirali čitav niz društvenih i ekonomskih čimbenika. Kada smo usporedili dvije mlade žene istih primanja, obrazovanja, vjeroispovijesti i nacionalnosti, došli smo do podatka da će žena koja živi blizu svoje obitelji lakše zatrudnjeti", objasnio je dr. Paul Mathews s Instituta za društvena i ekonomska istraživanja.

 Financijska sigurnost nije bitna

Istraživačima je posebno zanimljiva činjenica da je i u modernom, tehnološki naprednom društvu, kao što je Velika Britanija, i dalje bitna blizina obitelji kao što je to u siromašnijim zemljama s visokom stopom nataliteta.

Istraživači ističu i da mlade žene, koje žive blizu svojih roditelja, brže zatrudnjivanje mogu zahvaliti i ohrabrenju od strane svoje obitelji, odnosno činjenici da su ih roditelji uspješno uvjerili da im podare unuke. Čini se da financijska sigurnost nema toliku prednost u odluci da se dobije dijete koliko je to podrška obitelji.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.